Varför Ljuger Skolchefen I Hofors?

Som det stod att läsa på Hoforsbloggen igår är ett åtal på väg att väckas mot Hoforsläraren som låste in elever i ett omklädningsrum.

NamnlösI Arbetarbladet återfinns fler detaljer:

Åklagaren rubricerar brotten som ofredande, olaga frihetsberövande och ringa misshandel. Brott som kan ge böter eller minst ett års fängelse.

Den formella stämningsansökan är inte inlämnad än, men åklagaren är redan säker på att åtalet kommer att väckas.

– Det är en svår gränsdragning vad en lärare får och inte får göra. Men barnen stängdes in under relativt lång tid och jag tycker att det når upp till en straffbar nivå, säger Therese Stensson.

Har skollagen någon betydelse i sammanhanget?

– Det finns inga paragrafer som ursäktar ett brottsligt beteende.”

Det finns ytterligare märkliga saker runt detta ärende. Slutklämmen i artikeln att ”läraren trotsar avstägningen

Enligt uppgifter till Arbetarbladet ska läraren ha trotsat avstängningen och arbetat vidare inom skolan.

– Läraren har inte arbetat på vår skola – men verkat tillfälligt på en annan arbetsplats.

Är inte det olämpligt om läraren var avstängd?

– Jag vill inte kommentera det. Det är en fråga för skolchefen, säger rektorn.”

Nu var läraren förvisso inte själv på lektionen utan hade en kollega med sig. Men frågan om varför skolchefen officiellt säger att läraren är avstängd och sedan måste vara medveten om att läraren ändå rör sig bland elever på skoltid är ju tämligen intressant. Något skolchefen verkligen måste ställas mot väggen och stå till svars för.

 

 

 

5 thoughts on “Varför Ljuger Skolchefen I Hofors?

 1. Skulle vara kul att få reda på lite mer om denna händelse. Läser man alla kommentarer på arbetarbladet så verkar det ligga mycket mer bakom lärarens agerande.

 2. Läser man kommentarerna där så är ingenting lärarnas fel utan eleverna och deras föräldrars. Det är mer eller mindre förtal som AB släpper igenom och andra kommentarer godkänns inte. Förstår verkligen inte syftet med att AB tillåter kommentarer som smutskastar barnen på det där sättet. Men det är väl kollegor till den åtalade läraren och dom kanske vet att inga elever gjort sig läskunniga på deras lektioner så dom kan lugnt löpa amok med fingrarna på tangentborden eftersom eleverna aldrig kommer förstå vad de ”vuxna” antyder 😉

 3. @Hoforsbloggen

  Efter att ha läst din kommentar har jag ett par funderingar…

  Får jag fråga varför inte Arbetarbladet skulle tillåta en av sidorna i denna fråga att uttrycka sig? Din syn på saken framgår med all önskvärd tydlighet och din antidemokratiska åsikt om att dessa påståenden skulle vara förtal och borde stoppas saknar grund och är bara vara motiverade av din egen åsikt. Vidare påstår du att upphovsmännen till dessa kommentarer är kollegor till den åsyftade läraren. Vad bygger du det på? Enbart dina egna fördomar?

  Det du sedan skriver får mig verkligen att känna att någon måste stå upp för lärarna. ”inga elever gjort sig läskunniga på deras lektioner” du kritiserar alltså lärarna för att inte göra sitt jobb, har jag fattat det rätt? Nu börjar det låta som förtal och smutskastning problemet är bara att det kommer från din sida och inte någon annans. Tycker du verkligen inte att smutskastning är okej varför gör du då dig själv skyldig till det? Hur ska du ha det egentligen?

  Det skrevs den 11 dec att ”Datum för rättegången är ännu okänd.” Att väcka åtal ära inte innebär inte att detta kommer att gå till domstol. Hoforsbloggen presenterar det ur ett färgat perspektiv med syftet att få folk att tro att detta åtal automatiskt kommer gå till tingsrätten. Så är inte fallet utan detta mål kan mycket väl komma att läggas ner innan det når någon rättslig instans.

 4. Jag kanske har mer insidesinformation än dig helt enkelt. Det framgår väl dessutom av raden att datum ännu inte bestämts och därmed är okänt. Diskuterar man huruvuda barnen skall vittna (via videinspelningar från förhören) så känns det som att åtalet kommer att leda till tingsrätt eller hur. Så hur det skall vara smutskastning ser jag inte riktigt. Okej låthända skämtet om att barnen kanske inte läst sig läsa då, men det är illustrerat med en liten blinkande smiley vilket torde signalera det skämtsamma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *