Gästkrönika: Gruskilles Kompis – Thomas Quick alias Sture Bergwall & Co

Då jag bodde i Hälsinggården intill Volvo i Falun drev Sture en tobaksaffär där. Min yngste son hade en klass(kamrat) som ofta hängde där. Mattias heter han som trots att han och hans familj varnats om Stures tidigare sexäventyr på Falu Lasarett, tillbringade mer och mer tid hos Sture. Några i klassen hängde med, ibland även min son Daniel. Då jag fick reda på det så sa jag till sonen:
-Får jag höra att den där idioten en enda gång, petar på dig så slår jag sönder både affären och Sture.
TQ
Det tog skruv, inte för att den andra pojken som syltades in mer och mer. Till saken hör att Sture tidigare varit bingoutropare i Falun där han utsattes för ett rån. Visade sig senare att det var påhittat, han rånade sig själv. Cirka 80000 spänn som ännu inte kommit tillrätta. Sture flyttade senare verksamheten till Grycksbo 12 km norr om Falun. Första anhalten var ett gatukök som han köpte av John Asplind. Det eldade han senare upp. Flyttade då till centrumhuset och övertog en godisaffär som köptes av Robin L. Vägg i vägg fanns en bank vars föreståndare var en man vid namn Bert som bodde i Vika och kidnappades av Sture och Mattias. Tvingades under våld följa med till Grycksbo och låsa upp valvet. Bägge kändes dock igen av de hotade och så rullades hela historien upp.
                                                                                                                                                                           //Gruskilles Kompis (Fler gästkrönikor här)

One thought on “Gästkrönika: Gruskilles Kompis – Thomas Quick alias Sture Bergwall & Co

  1. Rättvisande bild på Sture. Då jag fick tillgång till egen bil och jag passerade Korsnäs på väg till stan sågs ibland Bergwallsgrabbarna. Riktigt udda typer. Ofta klädda i Duffel med sjal hängande ända ned till fotknölarna och Basker. Dom stack verkligen ut.4 grabbar och en tjej. Henne såg man inte mycket av förrän vi fick pojkar i samma klass. Äldsta brodern blev präst i Hosjö Församling granngårds med uppväxtmiljön men han drog iväg då det snurrade som värst runt Sture.
    Egentligen borde alla i rättsväsendet som var inblandade i den soppan sparkas. Fan Sture har nog aldrig haft ett körkort. Ändå var han överallt på mordturne. Hur skulle det gått till?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *