Självmordstallriken Överträffas I Hofors

För tre år sedan lyfte jag upp ämnet med Findus Självmordstallrik. Förmodligen de sista sju minuterna i vissa människors liv antog jag då.

Findus

Jag vet inte riktigt vad det är med Hofors kommun och besparingar och viljan att jävlas med de trotjänare som byggt upp detta forna välfärdsland. Men det finns ju uppenbart flertalet exempel, inte minst med Erik Eriksson som avhandlades i det första inlägget någonsin på Hoforsbloggen. Ett ärende som än idag fortsätter att sätta kommunen i dålig dager. En strid om lunch och senast i augusti skrevs det i lokal media att Erik inte fick äta middag med sina vänner, att han dessutom börjat tappa matlusten. En verklighet långt ifrån den bild forne Socialchefen Jan Bornestig försökte skildra i sin ”Äldrebok”. Den blev ju inte förra årets julklapp till de kommunalanställda och man kan ju onekligen undra om högarna med böcker som kommunen köpt in kommer att delas ut detta år eller bara visar sig vara en dyrköpt historia som ligger och samlar damm i något förråd uppe i kommunhuset.

d31I dag har Arbetarbladet ett par dystra artiklar om åldringar och mat igen. Den nye lokalredaktören Anton Emanuelsson har gjort ett grymt bra arbete för att väcka lite ilska mot hur våra åldringar behandlas.

Får gammal korv istället för julstek:

På äldreboendet festar de på nylagad porterstek och revbensspjäll. Men änkan Siri Holm, 89, får äta två veckor gamla matlådor med falukorv via hemtjänsten.
– Det är ovärdigt, säger dottern Barbro Torslund.”

Chefen: Ett tillfälligt fel

”– Den maten som skickas hem tillagas en vecka tidigare på Hesselgrenska, sedan skickas den ut till ett 70-tal ensamhushåll i Hofors. Vi fokuserade på att de skulle få julaftonsmaten i tid, då missade vi att ha rätt mat under mellandagarna. Men tanken är att den maten ska komma en vecka senare.”

Anton Emanuelsson – Ett ovärdigt julfirande

Hemtjänsten i Hofors skickar ut signaler om att våra äldre inte är värda mer. Dålig mat blir som ett dråpslag mot dem som redan har det svårt. Kanske är de rörelsehindrade och orkar inte fira jul med sina släktingar. Kanske har de inte så många vänner kvar i livet. Kanske önskar de inget hellre än att få återuppleva en god jul.

Men i stället får de gammal julmat och falukorv. Som ett cyniskt kvitto på att samhället inte längre bryr sig om dem.”

 

Mycket bra där Anton Emanuelsson! Är det någon som tror på att det rör sig om ett misstag? Jag menar har ingen som arbetat med att planera schemat, tillverka maten och sedan köra ut den, haft en tanke på att julen nalkas? Varför inte peta i lite cyanid direkt i självmordsportionerna.

 

One thought on “Självmordstallriken Överträffas I Hofors

  1. Nu när de är medvetna om felet så borde de ju kunna rätta till det i tid! Det är ju fruktansvärt lågt att inte ens försöka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *