Socialdemokrat I Hofors Anklagas För Jävsituation

Jag finner det högst intressant att kvinnojouren i Hofors istället för att acceptera beslutet att få mindre i ”föreningsstöd” istället går till kärnan i problemet. Det har viskats att om man vill förstå varför det blivit så här ska man titta närmare på hur Kenneth Axling agerat och hur han fick tjänstemännen att ordna det han inte själv kunde. I dagens Arbetarblad står det ju nästan i klartext och vad annat kan man i det här läget göra än att ta in utomstående granskare som kan avgöra om en av de Socialdemokratiska lokalpolitikerna agerat på eget beväg för att främja en anhörig.

Kenneth Axling är särbo med politikern Marie Frestadius (S). Hon är ordförande för Sandvikens kvinnojour som kan få 100 000 kronor i bidrag om Hofors börjar köpa in deras tjänster i stället.

Kvinnojouren Rosen i Hofors tycker att det är en jävig situation som ligger bakom att deras bidrag plötsligt försvann.

– Kenneth Axling kan använda sitt inflytande för att ta tillvara på sin särbos intressen. Det känns både som mygel och jäv. Kommunen behandlar oss som skit, säger Ingrid Sandgren.

Är det en jävsituation?

– Varken jag eller någon annan politiker är med i besluten. Det skulle vara fel av mig att lägga mig i diskussionen, säger Kenneth Axling.”

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *