Ungdomarna I EPA-Traktorerna En Riktig Tillgång

Den här förmiddagen får jag ett telefonsamtal av en engagerad läsare som hade ett mycket vettigt förslag för att göra tillvaron i Hofors lite bättre. ”Killarna i Epa-traktorerna” sade han. ”Tänk om man kunde göra samma sak för och med dom som i Vellinge kommun”. Sedan berättade han något rent fantastiskt. Jag vet själv att motorburen ungdom oftast får bära hundhuvudet för att det är livat i små kommuner. Jag blir mycket intresserad så jag ber att få en länk skickad till mig via mejl.

Sveriges Radio: Inbrott minskar med ungdomar på Epa. 

Ett sätt att minska bostadsinbrotten är att öka rörelsen i området. Det är den effekten som man försökt uppnå i Vellinge kommun, när man bett ungdomar köra med sina epa-traktorer i vissa områden.

Samtidigt har kommunens satsningar mot ungdomar lett till andra positiva effekter, säger Marie Louise Arendt.

– Jag kan säga att 99 procent av alla samtal, mail, facebookmeddelande, twitterinlägg jag får som handlar om en olåst ytterdörr på en skola eller ett larm som går är från ungdomar under 18 år.

Just kommunikationen mellan kommunen och ungdomarna är något som Marie Louise Arendt jobbat mycket med. Det handlar inte bara om att ta emot tips, utan också visa uppskattning.”

Något säkerhetschefen och tillika kommunchefen Ulf Strömstedt kanske borde ta sig en riktig funderare över. I Vellinge vad jag förstod, hade kommunen bjudit till och gett ungdomarna tillgång till en lokal att meka med sina fordon i. Våra egna ungdomar har ju som bekant redan sträckt ut en hjälpande hand vilket Carola Häggqvist redan vittnat om på henns blogg och jag misstänker att det finns mer som dom kan hjälpa till med för att förhindra brott.

Carola

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *