Färre Politiker – Bättre Politik?

En intressant frågeställning. Arbetarbladet lyfter frågan om att minska antalet politiker i fullmäktige:

Från och med februari kan små kommuner minska antalet politiker i kommunfullmäktige. Om antalet röstberättigade i kommunen är mindre än 8 000 räcker det numera med 21 politiker i stället för 31 i fullmäktige.

Socialdemokraterna vill behålla antalet ledamöter eftersom de vill ha många delaktiga. Kommunalrådet Marie-Louise Dangardt (S) har avböjt att kommentera ärendet närmare.

Men Moderaterna och Folkhemmet Hofors-Torsåker (FHT) tycker tvärtom. Kent Olsson, FHT, menar att det finns många fördelar med färre politiker.

– Det finns flera politiker som inte har sagt ett enda pip under två mandatperioder. Men om det är färre platser tvingas politikerna bli mer effektiva, säger han.

Han uppskattar att drygt 40 000 kronor finns att spara om man minskar

Förvisso stämmer det gamla talesättet om att ”många kockar inte gör en bättre soppa” men frågan är ju bara vilka kockarna är. Skall bli intressant att se vad man kommer fram till i frågan.

6 thoughts on “Färre Politiker – Bättre Politik?

  1. Ockelbo kämpar på med 31 ledamöter. Kommunen har en bra hemsida. Dit borde Hofors web.ansvarig skickas på kurs.

  2. Tror att dom känner att ett visst part kan få stora framgångar i valet vilket kanske inte skulle vara fel för då får vi kanske veta vad saker och ting kostar oss skattebetalare. Är väldigt nyfiken på varför vi har sveriges dyraste skatt och vad kostar flyktingmottagandet oss?

  3. Ställ fråkan skriftligt via mejl till förslagsvis kommunchefen eller kommunalrådet. Alla mejl registreras så man kan aldrig påstå att man inte fått frågan.

  4. Ja ska nog göra det men undrar om jag får svar. Hörde ju att Torsåkers mottagande av skäggbarn går 11 miljoner back varje år så det är ju inte så kul då dom skär ner på åldringarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *