Ishockeysäsongen Avslutades Med Målkalas

Det var med blandade känslor denna vecka inleddes. Samtidigt som ett ganska långt arbete (i praktiken sedan maj 2013) skulle avslutas, var det lite snopet att ishockeysäsongen skulle ta slut så fort. Efter förra årets enorma framgångar då Hofors HC tog sig till playoff och efter rent magiska matcher där man mot alla odds spöade IK Sätra och Fagersta AIK, blev det kval till Division 1. I år hade många förhoppningar om att bedriften skulle återupprepas, men målet att nå playoff föll platt och Hofors HC slutar på en sjätteplacering i tabellen. Det finns säkerligen massor av orsaker för ”expertenra” att diskutera om det varit en flopp eller inte. Klart är dock att säsongen avslutats och det med en målexplosion av både årets upplaga av A-laget och en inlejd ”Legendfemma” för att bjuda den för året rekordstora publiken på en snygg avslutning. Förberedelserna var i stort sett som vanligt, fast med lite mer spelare i omklädningrummen. Gamla och nuvarande spelare laddade upp med kaffe, frukt och kryddiga korvar som Coop i Hofors försett laget med.
z7
Det sedvanliga introt med nedsläckt hall och blinkande lyse. Här syns en av legendarerna, Gunnar Sundberg inta isen.
z2 - Kopia
z1 - Kopia
En lineup där årets trupp presenterades och i synnerhet legendarfemman som bestod av Gunnar Sundberg, Arto Heinola, Stefan Klarfelt, Christer Elfsberg och A-lagets huvudcoach Mikael Holmqvist. Matchen började inte direkt bra, motståndarna för dagen Söderhamn/Ljusne tog ledningen och innan första perioden var över stod det 3-4 på resultattavlan. Sedan lossnade det rejält och när matchen var över stod det hela 12-4 på tavlan och man kan verkligen säga att det var lite av årets publikfest i ishallen denna kväll. Arbetarbladet, Gefle Dagblad.
z6 - Kopia
Bland veteranerna stack coach Holmqvist ut i mängden med tre mål och ett assist. I ordinarie trupp var det Adam Engholm och David Janssons kväll. I båset skämtades det om att Davids mamma var åskådare och att det var orsaken till flera av målen. Mamma borde ha varit på plats under samtliga matcher sades det.
z5
När slutsignalen ljöd stod det alltså 12-4 på tavlan och spelarna kunde tacka för sig denna säsong.
z3 - Kopia
Bild från LiveArena där ni även fram till augusti i år kan se matchen gratis.
Självklart passades det på av nostalgiska skäl att få en signerad matchaffisch.
z8
När publiken gått hem och spelarna lämnat isen var det lite ödsligt och öde i ishallen. Även om det kommer att pågå aktiviteter där i form av ungdomshockey och annat, känns det lite visset att A-laget spelat klart för denna säsong.
z4 - Kopia
Spelartruppen kommer att splittras och en hel del av spelarna försvinner från klubben. Nu måste arbetet inför nästa säsong påbörjas och redan igår skrevs kontrakt med Edin Muminovic och Emil Eriksson som verkligen visat framfötterna som juniorer i laget i år. För egen del handlar det mest att städa upp efter säsongen och sedan invänta våren med gammalt hederligt fiske. Något som verkligen blivit lidande under dessa två säsonger som jag arbetat med Hofors HCs A-lag.

4 thoughts on “Ishockeysäsongen Avslutades Med Målkalas

  1. Det är på tiden med lite fiskedokumentation här på bloggen! Fiska! Fiska för fan! 🙂

  2. 😀
    Ja det står inte på nu, rapporter om islossning vid strandkanterna strömmar in och igår tänkte jag på årets första wobblers. Till och med föreslog själv för fiskekamraten att det där med isfiske kanske skulle testas åtminstone en gång i år!

  3. Det tycker jag du ska testa! Hoppas isen håller ett tag till. Vi ska ju ut med 500 spön på din hemma arena 1:a mars 😉 När stor-gösken sköljde strax före jul så kunde man hitta bra is på tolven så nog finns det isar ett tag till alltid.

  4. Blev kallare idag, men i övrigt har det inte sett ljust ut för den tävlingen på sistone. Var in till Falun igår och kunde konstatera en massa öppet vatten där det den här tiden skall vara fryst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *