Gästkrönika: Gruskilles Kompis – King Kong!

Hälsingberg är en del av Falun som man passerar där  Melkers Chark ligger  på vägens högra sida några kilometer innan Falun. På 70 talet byggdes Hälsingberg ut med många nya bostäder. Innan var det kanske ett 50 tal hus där. En alldeles egen dialekt fanns där med. Helt egna uttal, i Haraldsbo endast 1 km bort där Volvo huserar, fanns inga spår av den. Numera är dialekten nästan utdöd. Ett annat särdrag var att ALLA hade öknamn. Där fanns några bröder Eriksson,Mullibeda, Killikola och King Kong.

KK

”King Kong-versionen på film”

Lennart var King Kong döpt till, knappt någon utomstående kände till hans namn. Kändis var han ändå. Ansågs då vara en s.k. gangster. Gjorde några klantiga stötar ibland. Satt inne av och till. Idag skulle han säkert kunna jobba på förskolan. Fulla av kåktatueringar var han. Kingen hade en tid en flickvän vid namn Laila. En frågade henne:

-Var är Lennart nuförtiden?

-Han jobbar i Gävle, kommer hem i mars, svarade Laila.

Alltså var det en kåksväng igen. En av Kingens kompisar hette Kalle Olausson ,han hade en tatuering på magen där det stod. “Slidans Konung” med en pil ner, på snorren stod “UPA” Att jag vet det är att bägge jobbade på min arbetsplats en tid. OBS det var inget fängelse. Olausson kände sig trängd av “Plitarna” då han bodde i Svallet,en “Förort” till Hosjö.

-Fan, sa Olausson. Jag slog ner den fan och la upp benet på ett trappsteg och stampade av den jävelns ben.

Detta blev ett dyrbart tilltag.

//Gruskilles Kompis

Fler krönikor hittas under denna länk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *