Hoforsläraren Frias I Tingsrätten

Idag genomfördes rättegången mot den Hoforslärare som låste in ett antal barn i ett omklädningsrum på Värnaskolan, domslutet kom oväntat samma dag. Läraren riskerade minst ett års i fängelse vid en fällande dom. Tingsrätten meddelade vid 14-tiden att läraren frias från alla åtalspunkter och rätten menar samtidigt att utredningen hade brister.

Läraren var misstänkt för misshandel, ofredande och frihetsberövande av barn efter en kaotisk situation i ett omklädningsrum. Men läraren friades på alla punkter och grät öppet i rättegångssalen när domen föll. 

Rätten menar att utredningen hade brister, bland annat ansåg man att det var för få viktiga förhör.

HetsScen från filmen Hets, 1944 

Exakt vad denna dom innebär för lärarens anställning, barnens välmående och rektorns helgplaner är vid tidpunkten icke känd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *