Macken I Torsåker Polisanmäld & Fick Böter På 5000 Kronor

Det känns som en ovanligt övernitisk tjänsteman varit i farten i Torsåker. Om inte GD missuppfattat situationen så förstår jag att kommunens företagare känner att det är dåliga relationer med kommunhuset. Läs mer här på Gefle Dagblad.

Det var vid en inspektion på macken som inspektören från miljökontoret upptäckte en myggspiral som inte längre är godkänd. Följden blev att kommunen polisanmälde macken för misstänkt brott mot miljöbaken – och skickade med en räkning på drygt 5 000 kronor för de administrativa kostnaderna.

Louise Larsson tycker att kommunen överreagerat och att saken kunde ha skötts smidigare.

– När han var här sa jag att vi kunde ta bort produkten direkt så att de inte behövde lägga någon mer tid på det. Vi har ju aldrig haft uppsåt att sälja något som vi inte får sälja, och vi hade ju inte ens ställt fram produkten, den fanns på lagret, säger hon.”

Vanligtvis när man tillrättavisar någon så brukar man väl ge en chans till att förklara eller ordna upp problemet innan man tar i med hårdhandskarna. Det här  var ju bara otrevligt om artikeln stämmer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *