Hoforspartiet: Leif Johansen

Leif Johansen, 68 år, aktiv Pensionär.
Trots all Leif uppnått pensionsålder så är han lika aktiv som tidigare. Efter en karriär inom Falu kommun med fokus på miljö har han sedan fem år bosatt sig i Hofors med sin fru som kommer från orten. En inflyttare som fyller sina dagar med olika projekt och arbetet med att försöka förbättra enskilda avlopp i samarbete med Biovac  och brinner för utveckling och innovativa ideér, med fokus på miljö.
Leif
Så hur kom det sig att du hamnade i Hofors Leif?
Ja vi behövde miljöombyte. Är trött på Faluns idiotiska panikåtagande av Skid VM. Från början talades det om 80 mille. Senare 300, nu minst 350 som kommer att plåga befolkningen i en hel generation. Hofors ligger mitt mellan Falun och Gävle, lätt att nå bägge. Hofors har ju också en sådan härlig natur omkring.
Vad upplever du som bäst/sämst med kommunen?
-Det verkar som kommunens ledning är mycket passiv. Sopar problem under mattan. Det som inte syns finns heller inte. Det behövs engagerande människor som öppnar nya infallsvinklar.
Vad tror du skulle lyfta Hofors kommun som en attraktiv ort att arbeta och bo på?
Var mera utåtriktade. Sök kontakter med verksamheter på andra orter. Hofors ligger strategiskt bra till för otroligt mycket.
Vad har du själv för ideér om utvecklingspotentialen?
Det finns inga lediga lokaler för nyföretagande. Inte heller kommunal industrimark. En svaghet som hämmar utvecklingen i Hofors. Ja man kan säga att det bakbinder alla som tänker starta här. Även de inhemska företagens ovilja att släppa in nya på marknaden. Om någon bara antyder intresse att starta en ny verksamhet. Vips har någon snappat upp det och breddar sitt utbud.
Du arbetar inom miljösektorn trots att du har möjligheten att gå i pension, hur skiljer sig Hofors från andra kommunen i sitt miljöarbete?
Samma bekymmer i alla kommuner. Miljöarbetet från kommunens sida styrs av de medel som miljösektorn får tilldelat. Mera pengar= mer personal= bättre möjligheter att vara mera aktiv.
Vad skulle Hofors kunna göra för att bli ledande inom miljöarbetet?
Personliga besök hos företag, kommunala och privata hyresvärdar. Kunskap och information i pappersform är det svårt att nå ända fram med.
Vilka andra områden brinner du för?
Försök få ungdomarna aktiverade. Även de som inte idrottar. Läste om Vellinge Kommun, där aktiverades EPA gänget.Fick på sin lott att fara runt och rapportera det som inte verkade vara riktigt. Hittade olåsta dörrar, fel personer på fel plats. O.S.V.
Hur ser du på turismen i kommunen idag och vad skulle kunna förbättras och utvecklas för att göra kommunen attraktiv som turistmål?
-Det finns turistmässor där marknadsföring där Hofors  SKA vara delaktiga. Lika där, för mycket passivitet.

3 thoughts on “Hoforspartiet: Leif Johansen

  1. Äntligen en vuxen som förstår att alla ungdomar inte idrottar!
    Hofors unga kan bidra med så mycket, och precis som i Vellinge skulle det vara toppen om de kunde hjälpa till här i Hofors!
    Alla har rätt att synas och höras, även de icke idrottande ungdomarna.

  2. Vi måste ha lite visdom och annat än idrott också 😉
    Leif är dessutom en riktigt jävla bra miljöivrare så det kommer vi få nytta av.

  3. LyckaTILL LEIF! DET ÄR SÅDANA PERSONER SOM DU SOM BEHÖVS I LOKALPOLITIKEN . MED EN ÖKAD KONKURRENS OM PLATSERNA SÅ UTVECKLAS KOMMUNEN.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *