Hoforspartiet: Edin Muminovic

Edin Mumonivic, 18 år, studerande

Edin Muminovic är det senaste och yngsta nyförvärvet till Hoforspartiets laguppställning. Han är nyss fyllda 18 år och går för närvarande första året i gymnasium där han utbildar sig till elektriker. Edin gör också sin andra säsong med Hofors HCs A-lag där han debuterade säsongen 2013/14. Han är klipsk, intresserad och nyfiken inom en rad områden och kommer att kunna bidra med yngre ögon på hur Hofors kan utvecklas.

Edin

Hur är det att vara ung i Hofors idag? 

Att vara ungdom i Hofors idag kan vara frustrerande. Ofta om man inte håller på med någon idrott så gör man inget annat än strövar runt på bruket med kompisarna man har. Vilket även kan leda till en del brott. Visserligen inga stora grejer men säkert lite glasrutor man kastar sönder osv. Är man idrottsintresserad ungdom i Hofors så tror jag att man har mycket mera att göra på fritiden.

Vad upplever du att Hofors har för möjligheter med utbildning och fritidssysselsättning?

Möjligheten till utbildning och fritidssysselsättning som den är idag är dålig, näst intill katastrofal. Jag menar kolla bara på de få gymnasieutbildningarna som finns kvar och som är aktiva, för några år sedan fanns det allt du kunde önska att ha medan du idag har ett väldigt litet utbud på linjer att välja. Men jag tror att möjligheten till en förbättring är stor. Lyckas man locka flera ungdomar till att fortsätta sin utbildning här i Hofors så kan man sedan dra nytta av egenutbildad arbetskraft. Rent spontant angående fritidssysselsättning så vet jag att det kan bli mycket bättre, men man måste ha något att sälja med, något som lockar och gör folk och speciellt ungdomar intresserade.

Är det något som du saknar i Hofors?

Egentligen det enda som jag nu direkt kommer på är händelser. Alltså olika sorters arrangemang där man hittar på saker, kan vara allt från fisketävlingar, inlinesturneringar, lära sig spela gitarr, piano osv. Möjligheterna är ju oändliga. Men det jag just saknar i Hofors är viljan till göra det bättre. Strävar man efter att få det perfekt så lyckas man oftast väldigt bra. Men man måste lägga ner tid och energi på det.

Vad skulle kunna bli bättre?

Allt givetvis. Finns småsaker som man kan slipa på överallt. Men jag tror att själva processen från en idé till utförandet måste gå lite fortare. Man kan inte sitta och diskutera nya lekplatser i månader/år , eller diskutera företagsetableringar som medBurger King i  ett par år men sen kanske komma fram till att det inte blir av. Det var bara några exempel på vad jag har reagerat på.

Vilka områden av politiken är det som intresserar dig?

Jag som person är väldigt sportintresserad, så allt inom sport och hälsa ligger mig nära hjärtat. Men jag vill alltid folks bästa, så att det mesta är jag intresserad av, allt som går att förbättra, det är flera områden jag skulle vilja hjälpa till att förändra.

e2

Pratar ungdomarna i Hofors politik?

Både ja och nej. Oftast så diskuterar man det som händer utomlands, om det blir krig eller liknande. Det som händer i ens egna kommun har man som ungdom faktiskt inte så stor koll på. Kan bero på att man inte är så intresserad, men det är inte så mycket som når ut till ungdomarnas öron av kommunalpolitiken.

Pratar man om det kommande valet och att man tänker gå och rösta?

Ytterst lite, man frågar mest varandra om man ska rösta och på vilka. Men man diskuterar inte vad de olika partierna står för eller nå liknande. Det är nog för att man är som jag just fyllda 18 år och inte är så värst insatt i dagens politik. Utan i bästa fall kommer nog gå till de olika valstugorna som brukar stå på bruket och få lite information därifrån. Eller internet.

Ser du det som en fördel eller nackdel att du är så pass ung nu när du ger dig in i lokalpolitiken?

Jag ser det som en fördel, jag tror att jag kan bidra med lite nytt tänk och lite nya idéer. Samtidigt så är jag med främst för att lära mig och få nyttig erfarenhet till längre fram i livet. Men jag tror först och främst att det är en fördel med lite nytt och ungt blod.

One thought on “Hoforspartiet: Edin Muminovic

  1. Mellan den hittills äldste och yngste skiljer 50 år. En massa erfarenhet finns med,men med allt som hänt under de 50 åren har det mesta från ungdomen fallit i glömska. Ungdomar idag lever under helt andra förhållanden mot för 50 år sedan. Tröttnade man på ett jobb, fanns det alltid andra arbetsgivare som behövde folk. Hemska tanke att inte ha ett jobb att gå till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *