Hoforspartiet: Anne Persson

Anne Persson, 53 år, egen företagare

Anne Persson är kvinnan som sadlade om efter 30 år, från det administrativa kommunarbetet till att bli egen företagare för drygt fem år sedan. Hennes butik, Time, är belägen vid Hofors vackraste omgivning, ankdammen, och är en mycket populär oas sommartid, känd för sin fantastiska glass som lockar både gammal som ung. Anne har även varit en drivande kraft inom olika idrottsföreningar, bland annat ishockey och fotboll. Hon är rakt på sak och ivrig att diskutera allt som rör Hofors och 2012 utsågs hon till ”Årets företagarkvinna” av Centerkvinnorna i kommunen.

Anne1

Berätta lite om dig själv Anne?

Mina föräldrar invandrade från Finland på 50-talet och jag får anse mig vara en första generationens ”Hoforsare” och dessutom stolt fullblodsfinne! Jag fick redan då uppleva en tidig våg av  rasism och särskiljning av folk. Tycker själv att jag är mycket blåögd, godtrogen, naiv och snäll människa. Stort hjärta samt mycket
rak och ärlig. 

Hur har det varit sedan du lämnade det kommunala arbetet bakom dig och satsade på att bli egen företagare?
Mycket, mycket lärorikt och spännande, det går inte en dag utan att jag inte lär mig något nytt! Mycket nya kommuninvånare har jag mött och mer och mer uppskattar jag att bo i kommunen. Vilka härliga, snälla, trevliga och stöttande människor det bor här. Det har väl inte gått någon förbi att jag tampats med brottslingar ett antal gånger, 5 inbrott och 2 rån och så mycket peppande och positiva människor som det finns, trodde jag aldrig.
Hur upplever du personligen det kritiserade företagsklimatet i kommunen?
Efter 30 års försvarande av kommunen, ser jag med klarare ögon det som medborgarna klagat på tidigare. Det är nog lite tungrott, tar tid innan återkoppling sker och svar kommer. Långbänk i många simpla frågor men vi kan bara hoppas att det blir bättre och att vi tillsammans kan få fart på servicen igen. Just nedmonteringen av service var bara ett av skälen till att jag slutade på kommunen, jag kan inte jobba om jag inte får hjälpa till med just det som jag är bra på.
Vad är det bästa med Hofors och hur kan vi utvecklas?
Underbar kommun att bo i, nära till ALLT. Är trygg med att vi känner varandra, nästan alla hälsar och slänger några ord. Hjälpen är nära vi är lagom stor, inga bilköer. Vi har nära till både fjällen, storstäder och utlandet om det lockar. Utveckling måste ske så det hela tiden växer på någon kant, stagnerar man så har man ju liksom gett upp på något sätt. Om alla vill och kan dra sitt strå till stacken så kan det bara bli bättre. Önskade att vi kunde sluta prata så negativt om allt, se möjligheter istället, utmana det traditionella, vara lite wild and crazy. DÅ händer det nog saker. Mer gemensamma evenemang, saker som vi kanske kan göra till traditionella inslag? Öppna klimatet med speakers corner, öppna och spontana träffar.
Vilka frågor brinner du personligen för i lokalpolitiken?
Upp med servicen för oss medborgare igen. Lyssna på allt och alla, öppnare klimat och större lyhördhet för de många goda förslag som ligger och gror i kommuninvånarnas hjärnor. Jag brinner generellt för kommun, tycker mycket och vill mycket.

– Jamen gör något då och sitt inte hemma och gnäll, sa jag till mig själv. Tror att du Peter hörde mig där? Då har jag i alla fall försökt att bidra med mitt,
Varför skall man rösta på Hoforspartiet i höst?
Stora ambitioner och mycket kloka ideer finns hos detta gäng av amatörpolitker-to-be? Alla vill kommun väl och att en förändring ska ske, till det positiva som finns och gror inom kommunen. Vi är beredda att försöka göra ändring från traditionellt tung politik till vår lokalpolitik. Brinner för vår natur, vårt stora kultur- och idrottsarv som vi har. Kompetensen av arbeten och från livet är enormt bred i gruppen, men som sagt vi är amatörer allihop och därmed är detta inget jobb som vi klarar av själva utan det måste ske med hjälp av alla goda krafter inom kommunen. Jag vill, jag vågar och jag kan.

 

2 thoughts on “Hoforspartiet: Anne Persson

  1. Fantastiskt roligt Anne ! Du gör och kommer att bidra med mycket gott för Hofors / Stor kram

  2. Nu ska vi få skutan att gunga! dax att denna gråsossekomun med de bekväma slapparselen vaknar å ser att det finns ett hot mot dem!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *