Hoforspartiet: Håkan Nelin

Håkan Nelin, 67 år, pensionerad sjökapten 

Håkan har seglat på alla de sju haven och varit i alla världens hörn, det har gett honom en oerhörd livserfarenhet, träffat  olika människor och sett olika kulturer. Han är en aktiv pensionär och spenderar mycket av sin fritid på den vackra golfbanan i Hofors som han brinner för och älskar att fiska när tillfälle ges. Hans passion i livet är också hans stora familj som han försöker spendera så mycket tid med som möjligt.

Håkan Nelin

 

Berätta lite om dig själv Håkan?

Jag är född i Vasa, Finland 1946. 1962 mönstrade jag på som ”paragrafare” och jungman i Blekinge och blev senare lättmatros och studerade vid sjöbefälsskolan i Göteborg. 1977  blev jag befälhavare och har arbetat vid en rad olika rederier änfa fram tills jag gick i pension.

 

Vad är det bästa med Hofors och hur kan vi utvecklas?

Hofors har allt inom 5 minuters avstånd, golf, alpint, ishockey och en ishall, fotboll på konstgräsplan, och ett fantastiskt fiske. Det är perfekt för barnfamiljer att bo i Hofors. För att utvecklas så måste det komma in nya unga kreativa människor i lokal politiken.

 

Vad skulle du vilja förändra i kommunen?

Politiken, det måste till nya friska krafter som är lyhörda för Hoforsbornas ideer.

Håkan Nelin2

 

Är det något som du saknar i Hofors?

 

Inte direkt, det gäller bara att förbättra de fina saker som vi redan har.

Hur ser du på turismen i kommunen idag och vad skulle kunna förbättras och utvecklas för att göra kommunen attraktiv som turistmål?

 

Vi måste föra fram den fina ”järnmannahistorien” om alla bruk och  gruvor. Vi är en bruksort med stolta traditioner och kunskap inom järn och stålindustrin. Det skall vi ta tillvara på. Sedan är det ju naturligtvis fisket, de fina bär och svampmarkerna. Friluftsmöjligheterna med till exempel kanotstadion för att nämna lite.

Du spelar ju lite golf, har vi en av Sveriges finaste golfbanor och finns det möjligheter att få den ännu mer attraktiv?

 

Hofors golfbana rankas som Sveriges tioende vackraste bana! Den måste vi få synas i många olika sammanhang. Till exempel kunde skolorna i Hofors försöka få till en DM-tävling. 

Varför skall man rösta på Hoforspartiet och inte de traditionella lokalpartierna?

Röst på Hoforspartiet= Röst på något NYTT

 

Intervjun utförd av Kent Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *