Ett Betonggolv Kan Vara Jättelyft För Hofors

Det här är ett betonggolv.

Betonggolv

Varför postar jag en bild på ett sådant kanske någon undrar. Jo jag läste denna morgon i Arbetarbladet om den mini-mässa som anordnades i Hoforshallen under gårdagen. Ung framtid. Ett mycket bra initiativ helt enkelt för att ungdomar och de lokala företagen skall komma i kontakt med varandra. Men vad har det med betonggolv att göra? Faktiskt en hel del. Det är så att vi i Hofors har ett område som kallas Stålringen. Där finns ett antal utrymmen som används mer eller mindre frekvent året runt. Ett betonggolv, en bättre belysning och detta område skulle kunna förvandlas till just ett fint område att arrangera olika mässor. Ishallens golv består idag av ett slags damm, som inte håller för att gå på sommartid. När isen försvinner, försvinner även möjligheterna att utnyttja denna yta. Läget är perfekt strax bredvid E16.

Mässområde

En infart i den södra delen av området och ett betonggolv skulle plötsligt omvandla det till en perfekt plats att anordna mässor av olika slag. Det pratas en hel del om turism, att det kan vara en stor inkomstkälla i framtiden för Hofors. Varför inte anordna en turistmässa i själva Hofors?

Andra evenemang som kan bli stora i det här området är att öppna upp för en gigantisk backluckeloppis. Det vill säga ta in alla som vill sälja sina gamla saker mot en mindre avgift och sedan bedriva handel under en eller ett par helger sommartid. Perfekt för att stimulera föreningslivet som både kan sälja insamlade saker, sälja förtäring och samtidigt sätta Hofors på kartan med både föreningslivet och ett roligt evenmang. I själva ishallen som kommer att behöva en investering i form av ett betonggolv, finns ju alla möjligheter att anordna arrangemang. Vad sägs om danskvällar, företagsmässor, konserter, fiskemässor, bilmässor eller Gästriklands största samlarmässa och auktionsdagar? Ser man till vad det skulle kosta att göra dessa mindre ansiktslyftningar och potentialen att få till större arrangemang, är det en droppe i havet.  Dessutom skulle flera idrotter kunna nyttja ishallen även sommartid när ingen is finns för andra aktiviteter. Det finns enbart vinster att göra på denna investering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *