Varför Du Skall Rösta På Hoforspartiet I Höst

Jasså ni har en ledig dag? Ja då är det perfekt att läsa ikapp när det gäller Hoforspartiet. Personligen skulle jag vilja påstå att allt går som på räls och mottagandet bland invånarna i Hofors har varit överväldigande. Det är ungefär samma blandning människor på listan som uttrycker stöd för partiet, det vill säga allt från höger till vänster, det gemensamma är att ”Det behövs någonting nytt i Hofors, det går inte att hålla på så här”. Det är naturligtvis roligt och stimulerande för inte minst alla som bestämt sig för att kandidera för Hoforspartiet i höstens val. En och annan har tidigare säkert varit lite som Hoforsbon i allmänhet, ”Inte kan väl jag förändra något och vad ska alla säga?  ”. Allt eftersom så har det växt fram en styrka och skinn på näsan hos alla, och hur det än går i det kommande kommunalvalet så kommer det ha gett oss allihop någonting, inte minst på det personliga planet och det har äntligen börjat diskuterats politik i Hofors. Det i sig är en enorm vinst för hela vår kommun. Visst det finns några skeptiker, några riktiga hatare och några ut kategorin ”Surgubbar och surkärringar”. Men det underbara med demokrati och yttrandefrihet är att även dom får komma till tals och det står var och en fritt att rösta på vad man vill. 🙂

Arbetet går naturligtvis vidare och vi har redan börjat ta in våra första medlemmar, alltså människor som stöttar partiet och i framtiden kommer att vara grunden till hur Hoforspartiet utvecklas. Förhoppningsvis även vara aktiva och vilja ingå i den styrelse som kommer att ersätta nuvarande interrimstyrelse som ser ut som följande:

Ordförande Anne Maria Persson
Vice ordförande Mathias Strand
Sekreterare Peter Hillblom
Kassör Johan Ericsson
Ledamot Anders Karlsson
Ledamot Kent Andersson
Ledamot Jari Harjula

HP

Samtliga finns med på vallistan i höst och övriga presenterade så här långt är:

Diana Sahlén

Leif Johansen

Edin Muminovic

Monika Modén

Håkan Nelin

Vi har alltså snart uppnått målet med att ta fram 20 stycken namn till listan. Många starka kvinnor och män från orten har tillfrågats, men det är tyvärr så, att dom som vi önskat vara med på grund av deras engagemang i Hofors, har tidsbrist för att de arbetar ideellt redan med att göra Hofors till en bättre plats. De allra flesta uttrycker dock ett starkt stöd för Hoforspartiet, om deras arbets och fritidssituation förändras, kan de komma att ingå på listan till hösten ändå. Det gemensamma med dessa människor är att de erbjudit sig att bistå med all sin kompetens för att partiet inte skall famla i mörkret när det blir skarpt läge. Att ha tillgång till människor som arbetar med ekonomi, juridik, personalfrågor och har erfarenheten av kommunalt arbete och politik bland medlemmarna är en enorm styrka.

Annonsbladet

 

Men vad är det då som gör att Hoforspartiet kommit från ingenstans och plötsligt är stora utmanare till de sittande politikerna? Ja först och främst är det den starka viljan att hjälpa till och styra Hofors i rätt riktning igen. Traditionellt har det varit ett och samma gäng som styrt kommunen. Många människor anser att det finns stora brister, i dialogen mellan politiker och invånare, i hur kommunen bemöter människorna som bor här, brist på framtidsvisioner, tungrott att genomföra bra förslag och rent katastrofala beslut som inte alls speglar vad den genomsnittlige Hoforsbon förväntar sig av kommunpolitikerna. När idén om att bilda Hoforspartiet kom, var tiden mogen. Det var inte heller ett speciellt hårt arbete med att samla ihop de första 10 personerna. Nio sade ja efter några dagars betänketid, ytterligare människor anslöt kort därefter. Eftersom samtliga har olika politisk hemvist fanns det en risk att det skulle bli ”Polsk Riksdag” av alltihop. Men nej, istället enades samtliga om att även om vi går under benämningen parti, är vi mer en politisk intresseförening. Så våra kandidater har bakgrunden i politiska partier från höger till vänster och flertalet har tidigare kontaktats av partier från båda sidorna om att kandidera. Då har de flesta kännt att ideologin i respektive parti varit tungrodd och inte alls speciellt attraktiv eftersom lokalpolitiken i Hofors handlar om utstuderad blockpolitik där alla i stort sett sitter i samma båt i slutänden. Ur det kan inget gott komma och enbart slentrianmässig politik.

Vad står Hoforspartiet för?

 

Skämtsamt har Hoforspartiet redan fått ett smeknamn, ”Hockeypartiet”. Bakgrunden är givetvis att många av kandidaterna så här långt varit eller är engagerade i ortens ishockeyförening, Hofors HC. Det beror på att när jag började titta mig omkring efter lämpliga kandidater så såg jag dessa starka, positiva, engagerade personer som aldrig gnällde över lokalpolitiken eller hur omvärlden såg ut. Dom offrade tid och pengar på att göra något för andra. Det är faktiskt direkt felaktigt att påstå att det bara är hockeymänniskor, för även om deras engagemang finns i ishockeyn, så har dessa personer ett engagemang i flera föreningar samtidigt. Det har även påståtts att Hoforspartiet är ett parti som vill hälla pengar över föreningarna för att hjälpa och stötta. Det är direkt oansvarigt och så är inte alls vår idé. Hjälp och stöttning kan komma på andra sätt genom att ge bra förutsättningar för att föreningarna själva skall kunna tjäna in pengar till sina verksamheter. Exempel på dett är gårdagens inlägg om en betongplatta. Men även olika former av marknadsföringsprojekt som inte bara gynnar föreningslivet utan dessutom går hand i hand med hur Hoforspartiet ser på marknadsföringen av kommunen(vilket vi återkommer till i senare inlägg). Hoforspartiet är inte ett missnöjesparti, inte ett enfrågeparti, inte ett parti bara för Hofors utan för hela kommunen inklusive orterna utanför centrala Hofors. Vi har ett brett partiprogram som spänner över ett stort antal områden och vi har kompetenta människor med erfarenhet och insikt eftersom många faktiskt arbetar med det dagligen. Allt från skola och omsorg till näringsliv, fritid och miljö. Partiprogrammet kan ni läsa i sin helhet här.

Turism och marknadsföring av kommunen

Utbildning och skola

Vård och omsorg

Stimulera näringslivet

Miljö

Polis

Närodlat i all kommunal verksamhet

Det finns många andra partier i Hofors som har liknande punkter på sina program, men i det fallet är det bara bra för Hofors, för då finns det ju ett brett stöd för att genomföra utvecklande ideér och projekt. Här kan Hoforspartiet bli en tung faktor i besluten. En bra idé är en bra idé oavsett vilket håll den kommer ifrån och därför betraktar sig Hoforspartiet som ett mittenparti. Vi kommer arbeta aktivt för att man inte kör fast i kommunpolitiken på grund av blockpolitik eller ideologier. Vi skall tillföra nya friska vindar för att liva upp lokalpolitiken och skall arbeta med Hofors i fokus, för alla som bor här och för ett framtida blomstrande Hofors. Vi har ideérna, vi har viljan och är beslutsamma. För närvarande har vi ingen hemsida för partiet utan hänvisar till Hoforspartiets Facebooksida. Där uppdaterar vi om alla nya kandidater, projekt och vad som sker inom partiet.

HP

Alla som känner att man vill engagera sig politiskt och ställa sig vid vår sida är välkomna att bli medlemmar i partiet, vill man även arbeta mer aktivt och vara ett av namnen på listan till hösten så kan man höra av sig till någon av oss och diskutera förutsättningarna.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *