Hoforspartiet: Peter Hillblom

Peter Hillblom, 43, Frilansskribent/Industriarbetare

Det slog mig just att jag var den enda på listan som inte presenterat mig ordentligt. Jag heter alltså Peter Hillblom, är född här i Hofors, men har varit ute på villovägar i omvärlden till 2009 då jag hastigt och lustigt bestämde mig för att flytta tillbaka till Hofors och bosätta mig. Jag har en bakgrund inom flera statliga företag, handelsnäringen, hotellbranschen och har provat på lite av varje de senaste åren, bland annat inom miljösektorn. Just nu är jag en stolt medarbetare på Ovako, själva hjärtat i Hofors och på min fritid bedriver jag en rad olika projekt och fritidssysselsättningar. Fiske, ishockey, samlar på en del udda föremål och har en passion för att skriva och läsa. Ett av projekten heter Hoforsbloggen och den läser ni just nu. Jag har tidigare bedrivit det här med ”Bloggandet” i andra sammanhang och på ett mer nationellt plan, men sedan jag flyttade tillbaka till Hofors ägnar jag mig mest åt att rapportera och uttrycka saker med fokus på just Hofors.

PH

 

Jag har inte arbetat politiskt aktivt tidigare, men har alltid haft ett intresse av att hålla mig uppdaterad över hur samhället utvecklas. Min politiska hemvist har tidigare varit något till höger om mitten, och ofta har jag kallats liberal. Jag brinner för debatt och dialog, för demokratins grunder och yttrandefriheten vilket kan göra att jag framstår som ganska kontroversiell i olika sammanhang. Jag är väldigt källkritisk till vad jag läser och människor säger eller påstår, och har en bestämd åsikt att hur obehagligt det än kan vara, prata och diskutera ämnen som anses vara tabulagda. Jag besitter en stor del ironi och sarkasm och utterycker mig gärna bildligt i samtal. Jag har även en tendens att reagera lite för starkt på orättvisor och ses ibland som hetlevrad. Men ibland måste man kasta handskarna som det heter på ishockeyspråk.

Jag vill förändra Hofors

Jag har under drygt fem år studerat det politiska livet och dess företrädare och belsut i Hofors. Det är felaktigt att påstå att det är uselt, men riktigt bra når man inte heller upp till. Jag tror det slentrianmässigt och på grund av ideologiska skäl, bildats en fördämning som gör att vi i Hofors kommun inte kommer framåt. Partipolitiken är inte alls stimulerande och det är svårt för de unga och engagerade att nå fram med sina röster. Jag upplever ibland att det finns drag av ett diktaturiskt system och ett samhälle där man inte gör det man kan för de svaga och behövande, vilket vi sett på tok för många exempel på bara de senaste åren. Jag vill förändra det politiska klimatet i Hofors, se över om alla tjänstemän arbetar för orten och invånarnas bästa och bidra med goda ideér när det gäller hur vi skall marknadsföra vår hemkommun.

Vi sitter på en skattkista

Vi har så fantastiskt fina möjligheter här i Hofors som vi kan utnyttja för att växa och skapa en framtidstro. Vi har naturen med alla fina sjöar och vattendrag, vi har en stark kultur av ideellt arbete i föreningslivet, vi har fina anläggningar för ett varierat utbud av aktiviteter från golf, vattenskidåkning, båtliv, idrott och en historia som vi skall lyfta fram och vara stolta över. Vi har företagare som arbetar hårt för att bistå med varor och tjänster och vi har en industri som sysselsätter så otroligt många invånare och deras anhöriga som är beroende av dessa arbeten. Vi är geografiskt belägna så att vi har nära till allt. Någon timmes resa bort en internationell flygplats, och närbelägna kommunen vilka vi måste arbeta mer aktivt tillsammans med för att även stimulera Hofors och Torsåker. Det finns goda pendlingsmöjligheter, men de kan bli så otroligt mycket bättre.

Ett Hofors för alla

Ett Hofors för alla. Vi har små möjligheter att förändra på riksnivå, vi har givetvis vår rösträtt till riksdag och Europaparlamentet, men vi lever här i Hofors och det är här vi skall börja med att skapa ett vänligt och framgångsrikt samhälle. Vi skall ta tillbaka vår stolthet att bo i en mindre bruksort, vi skall se till att Hofors är tillgängligt för alla och vara en ort som när man pratar om Hofors skall kunna säga ”Ja där tar man hand om varandra och där har dom 2000-talets Gnosjöanda”. Företagen utanför Hofors skall slåss om att anställa våra ungdomar och på varje fotbollsplan, ishockeyplan eller idrottslig arena skall alla känna till att i Hofors vinner man för att man har ett stort hjärta, och de bästa förutsättningarna att lyckas.

2 thoughts on “Hoforspartiet: Peter Hillblom

  1. Hallå Peter !
    Janne Hallin här som drog igång projektet Hofors Vinyl o MusikHörna på Granvägen som tyvärr inte riktigt blev som jag tänkt mig, men idéer finns kvar om lokalen .
    En granne sa till mig att du hade Vinylskivor att sälja ? Kan det stämma? I vilket fall som helst vore det kul att träffas och att surra lite visioner om Hofors framtid m.m

  2. Hej Janne!
    Nej det var ett litet grovt skämt om att slumpa iväg hjärtebarnen. De är alltså inte till salu 😀
    Vore kul med en träff. Kontakta mig via min mejl under kontaktuppgifter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *