Hoforspartiet: Britt-Marie Hillberg

Britt-Marie Hillberg, 43 år, innesäljare

Britt-Marie Hillberg heter jag. I folkmun kallad Brittis. Jag bor tillsammans med min man Patrik och vår ena dotter Elin som snart fyller 18 år. I huset i Born finns inte mindre än fyra schäferhundar. Vår andra dotter heter Evelina och är snart 20 år. Hon är bostatt på Gotland. Att fritiden spenderas med att träna och tävla hundar är kanske inte så svårt att lista ut. Jag är även ny i styrelsen i Hofors IBK. Jag har vilat några år från liknande uppdrag men känner att jag verkligen vill engagera mig igen. Det politiska livet har jag tidigare varit verksam i men då för Socialdemokraterna. För tillfället är jag sjukskriven från mitt arbete som säljare på Vendator. En operation gick snett för tre år sedan och slutade med nervskador i buken och svår kronisk smärta som följd. I höst hoppas jag på att kunna börja arbetsträna och komma tillbaka.

Britt-Marie

Vad är det bästa med Hofors?

Det bästa med Hofors är att det är nära till allt. Det spelar ingen roll vad man vill ha. Antingen finner man det direkt på i kommunen eller i någon av de större städer vi har väldigt nära oss. Vår huvudstad är endast runt 2 timmar bort och Gävle, Falun och Borlänge når vi samtliga på under en timme. Naturen är helt fantasktisk i vår kommun. Alla badsjöar på sommaren och på vintern har vi skidspår och skridskobanor att tillgå. Bra fiskevatten finns samt väldigt många föreningar inom idrotten. För mig som har barn har det kännts väldigt tryggt att låta dom växa upp i vår kommun. Det faktum att ”alla känner alla” är faktiskt inte alltid så dåligt. Det gör att vi kan hjälpa varandra med att hålla ungdomar inom ramarna för vad som är lagligt och bra.

 

För mig känns frågor som skola, vår och omsorg väldigt nära. Även turism är något jag känner att vi inom kommunen måste utveckla. Vi har en kommun med stor potential och vi måste verkligen ta vara på det. Idag passerar det otroligt mycket trafik igenom på E16. Vi bör verkligen jobba på att få människor att stanna och ta del av det vi har att erbjuda.

 

Som lokal politiker tror jag att det är viktigt att man besöker de olika verksamheterna inom kommunen för att få en bättre inblick i hur det verkligen ser ut. För mig känns det självklart. Jag skulle ha väldigt svårt att fatta beslut kring något om jag inte själv sett hur det fungerar. Jag tycker också det är viktigt att verkligen lyssna på kommunens innevånare. Vad finns för önskemål och visioner? Hur kan vi få allmänheten mer intresserad av det arbete som politikerna lägger ned? Vi lever i en demokrati vilket innebär att alla ska inkluderas. Det gäller även våra ungdomar. Hur får vi den gruppen intresserade av den lokala politiken? 

 

Du har tidigare varit verksam inom socialdemokraterna. Hur kommer det sig att du väljer att representera Hoforspartiet?

Det behövs nytt tänk inom politiken idag. Jag är en av många som sitter hemma vid köksbordet och tycker och tänker. Vi har så mycket vi kan vara med och påverka. Det gäller att först och främst få Hoforsborna stolta över den vackra kommun vi har. Om vi väljer att prata positivt om vår kommun så har vi kommit över en första barriär. Sedan är det bara klättra! Sedan är jag uppvuxen med politiken då min mamma satt med i fullmäktige i många år. Jag har fått lära mig vikten av att engagera sig helt enkelt. Det är jag väldigt glad för!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *