Dåliga Vindkraftaffärer – Borta Med Vinden

Jag skall ärligt talat säga att innan jag fick några engagerade läsare som mejlar tankar och funderingar och tips om artiklar rörande vindkraften, visste jag inte alls mycket mer än att de förstör landskapsbilden oavsett hur mycket man hävdar att det tagits hänsyn till just detta innan etablering. Nu har man förvisso stoppat en planerad anläggning i Hofors nyligen, men tyvärr så står det ju redan ett gäng fula vindsnurror som syns på långt håll. Till exempel när jag i godan ro sitter och metar på sjön, så ser jag dessa och hur mycket jag än försöker att tänka att de inte spelar någon roll, så är de där i blickfånget.

Vindkraftverk

Idag skriver Gefle Dagblad om de dåliga affärerna vindkraften genererat för just Hofors kommun.

Normalt brukar Hoåns Kraft kunna lämna rejäla koncernbidrag till sin ägare Hofors kommun. Åren 2010 till 2012 betalades cirka 13 miljoner kronor ut. Men efter att de statliga elcertifikaten löpt ut 2012 och bolaget dessutom gjort en dålig investering i det av flera Gävleborgskommuner ägda vindkraftbolaget Samkraft har kassan sinat.

Därför godkände på måndagen kommunstyrelsen i Hofors ett lån till Hoåns Kraft på tre miljoner kronor. Pengarna ska gå till reparationer.”

Intressant nog så finner jag ett mejl denna morgon som innehåller en länk som blir intressant i sammanhanget. Klimatupplysning.se – Borta med vinden, Hur dina skatte- och pensionspengar slösas bort.

Några nya jobb netto skapas inte utan flera studier visar att gröna satsningar med skattemedel förstör jobb. Politikerna förstör marknaden för grön energi genom sina subventioner och investeringar. Istället borde de hålla fingrarna borta och låta sunda marknadsmässiga kalkyler med privata pengar användas. Nu kan vi räkna med fler gröna krascher där skattebetalarna och våra pensioner får betala. Hela satsningen på vindkraft i Sverige är helt felriktat och misslyckat. Vi har ett elöverskott och dessutom en koldioxidfri prodktion av el. EU:s tokdirektiv om förnybar energi, som gröna politiker applåderar, kostar Sverige miljarder och åter miljarder kronor. Det är lätt för gröna politiker att slösa bort andras pengar. Vilket grönt slöseri det kommer att bli efter en rödgrön valseger kan man bara spekulera i men jag fruktar att det blir mycket värre.”

 

One thought on “Dåliga Vindkraftaffärer – Borta Med Vinden

  1. Tack för att du tar upp det här så att det sprids ytterligare. Vi boende runt Edsken har fått kämpa i motvind lång tid med de planerade 27 st vindkraftverken—men ju mer det skrivs och publiceras i ämnet desto bättre. Bra artiklar du refererar till….Hoppas Hofors Kommun läser och begrundar!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *