Barnprojekt För Fiske Vid Ankdammen Fick Lysande Start

Uppropet för att ge Hofors ungdomar alla möjligheter för att fiska vid Ankdammen/Hammardammen har gett ett fantastiskt resultat redan. Redan för två dagar sedan, när inlägget publicerades, kom lite spön och fiskedrag in, och igår slöt både Folkpartister, Moderaterna, många privatpersoner (varav fler barn själva) och Lidl upp i strävan att ge alla samma enkla men spännande möjligheter utan att det kostar en enda krona för barnen eller kommunen. Ett par fiskeföretag har också utlovat att stötta detta enkla men så givande projekt och för det kan man inte tacka alla nog. 

Fiskeprojekt

Varför har vi inte gjort så här tidigare när vi vill skapa något? Det har inte kostat kommunen ett enda öre och den glädje det kommer att ge inom kort för alla ortens ungdomar är obetalbar. Med det engagemang som visats så får jag själv en riktig nytändning och är mindre skeptisk emot allianspartierna på orten. Tvärtom ser jag fram emot ett starkt samarbete för Hofors bästa efter höstens val då Hoforspartiet marscherar in i kommunfullmäktige. Nåja nog om politik.

Vi kan redan idag köra igång med en lättare version av projektet. Är det någon fiskesugen unge som vill, har frågat sina föräldrar om de får, så grävs en ask med mask, tillverka lite deg, eller ta med bröd som kan blötas och meta lite. Är det någon som känner sig riktigt manad finns fina spinnspönn och drag att låna helt gratis (men var snälla att lämna tillbaka det så andra också kan få njuta av lite fiske) då går man in på butiken Time vid Ankdammen och säger att man gärna skulle vilja fiska lite. Då kommer personalen hjälpa er igång.

 

Så fort vi kommit igång lite så kommer det från tid till annan finnas erfarna fiskare som syns med en reflexväst märkt ”Fiskeguide” på ryggen. Dom kan man fråga hur man knyter en fiskeknut, hur man sätter på betet, hur man krokar av fisken och sätter tillbaka den om man inte tar hem den för att ätas. Kort och gott ett drömprojekt som jag önskade redan 2011 som blir verklighet med viss modifiering.

 

Fortfarande behövs det lite donationer i form av fiskelinor, krokar, sänken, flöten och drag. Spön finns så det räcker tror vi, men har man något över så kan man alltid glädja barnen genom att lämna in detta på Time. Det kan man göra när som helst framöver. Det finns också ett visst behov av att rigga upp de donerade spöna så att de kan användas, flera har anmält sig för detta, men hjälp kan man aldrig få nog av. Berätta gärna för era barn att oavsett om man har eller inte har grejor så kan man låna detta helt gratis på Time. Kanske passerar man bara och blir fiskesugen och kan då nyttja möjligheten. Kanske hänger man på Bruket och inte har något att göra, och kan då anordna en spontan fisketävling med kompisarna. Killar som tjejer tycker jag skall använda sig av det här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *