Edsken: 11-Årig Dykare Hittar Plånbok Efter 29 År

Det var den 17 juli i år som 11-årige Love ägnade sig åt dykning strax utanför Edske Masugn (som ni vet det gjorts en del märkliga fynd tidigare och andra flygande observationer). Under vattnet skymtade hon plötsligt en gammal svart sopsäck, nedtyngd med en sten. När hon tillsammans med dyksällskapet Mathias Berglund bärgat fyndet visade det sig vara en plånbok som verkade ha legat under vatten i drygt 29 år.

Plånboksfoto4

Det är inte första gången som dykaren Berglund gjort plånboksfynd i vattnet vid Edsken. Detta var den fjärde i ordningen. Tack vare internet så lyckades man spår någon som kunde vara ägaren, men efter flertalet obsevarade telefonsamtal som inte kunnat bekräfta om det är ägaren väljer Love och Mathias att via Hoforsbloggen eftersöka ägaren eller någon som möjligen kan känna igen honom.

Plånboksfoto1

Körkortet säger att det är en Lars Åke Larsson. Möjligen från Allingsås. Det fanns flera föremål i den dränkta ”värdehandlingsuppsamlaren”.

Plånboksfoto3

Bland annat ett fotografi på en kvinna samt en nyckel och ett litet silverkors.

Plånboksfoto2

Om någon känner till något om fyndet så kan ni kontakta Hoforsbloggen via mejl: info @hoforsbloggen.se (för ihop texten för fungerande mejladress)

6 thoughts on “Edsken: 11-Årig Dykare Hittar Plånbok Efter 29 År

  1. Hej. Lars-Åke är min frus farbror. Han är från Alingsås men han bodde i Hofors en kort period för ca år sedan. Jag tror att han skulle bli glad av att återfå sina saker. Hennes andra farbror Johan kommer och hälsar på oss i helgen och skulle kunna ta med sakerna tillbaka till Alingsås. Mvh Patric

  2. låg i en svart sopsäck nedtyngd med en sten!?!…låter lite suspekt, någon som hade stulit den och gjort sig av med ”bevisen” kanske..:)

  3. Hon på bilden är den mördade Agnes Sundström härörande från Norrtälje. Mordet klarades alldrig upp eftersom polisen inte fann
    kroppen mer än en avhuggen tumme i samband med hennes försvinnande.

  4. Det var intressant, försökte leta på nätet men fann inget på de söktermer jag använde. Vet du något mer? Vilket år det var, var sågs hon sist, fanns det misstänkta etc?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *