Skadad Av Syra

Äntligen fredag! Efter tidiga morgonar och sen kväll nere på Ovako kan man äntligen pusta ut lite. På måndag börjar den ordinarie personalen att återvända och produktionen återupptas som vanligt. Man kan inget annat säga än att de semestrande arbetarna haft en grym tur med vädret. Helt välförtjänt också i många fall. Sommartid står det ju inte helt still på de svenska industrierna. Det skall lagas, fixas, bytas och rengöras för att det skall flyta på resten av året. Hade inte tänkt nämna något om det här, men när jag läser i Gefle Dagblad om Hoforsbon som råkade ut för en olycka på sin arbetsplats, kopplades det ihop på något sätt.

I måndags skulle två mekaniker montera ner en svavelsyrapump. Då skvätte det ut svavelsyra på armen på den ena mekanikern och på höften på den andra.

Mekanikerna som fick svavelsyra på armen är från Hofors. Enligt uppgifter kan det blir fråga om att transplantera hud för att bota skadan.

Båda fördes till akuten i Avesta och en av dem fördes senare till sjukhuset i Falun.

Men enligt Stina Petersson, miljö- och kvalitetschef på Stora Enso i Fors, behövde ingen av dem läggas in.

– Båda var tillbaka på jobbet i tisdags, säger hon.”

Jag råkade för någon vecka sedan ut för något liknande. Man har inte riktigt koll alla gånger vad det egentligen är man arbetar med och det är så det uppstår många olyckor misstänker jag. I mitt fall var det ett frätande ämne i en behållare där det inte skulle vara och det resulterade i ett par ganska märkliga sår på ett par fingrar. Små gropar och sedan ett större köttsår som inte ens blödde när det inträffade. Jag märkte det inte ens innan jag tog av mig arbetshandskarna och nu återstår det att se om det blir något bestående av det hela. Att vara observant oavsett vad man gör är A och O, onekligen.

Alkafoam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *