Ekon Från Svinarp & Den Politiska Trekanten I Hofors Som Inte Blev Av

Idag damp det ner något roligt i brevlådan. Trots att man från SVTs håll sagt att det inte skulle bli någon mer kommunalpolitik från Svinarp, så betyder det inte att det är helt slut.

Starkeman

Jag kunde nämligen inte hålla mig från att klicka hem ett par reaprodukter och nu väntar några timmars ohämmad satir. Även om det i detta fall rör sig om humor så har det ju sina kopplingar till verkligheten. Ja jag gjorde den jämförelsen tidigare och menade att ett kamerateam lätt skulle ha kunnat filma en välbekant ort och skapat TV-historia. Tyvärr verkar Pär Åslunds hemsida ha försvunnit från nätet, men lyckligtvis räddade jag en dråplig berättelse som i sammanhanget är väl värd att läsa igen eller om ni missat den.

Honungsfälla

Jag var själv med om en märklig sak som kunnat ge kommunledningen en hållhake på mej.
Under en presidiekonferens hamnade jag på stadshotellet i Mjölby tillsammans med dåvarande ordföranden och viceordföranden i miljönämnden. På dagen var det studiebesök om återvinning och kvällen avslutades med middag med dans på stadshotellet. Ordföranden gick från dansen vid 22-tiden. Hon hade sitt rum i en helt annan del av hotellet. Själv gick jag och la mej vid 23 tiden. Vice ordföranden, som hade rummet bredvid mej, var då ännu kvar och hade två vackra damer vid sitt bord. Vid halv ett tiden väcktes jag av telefonen. Vice ordföranden hade problem.

”Jag fick med mej båda tjejerna upp på rummet” sa han. ”Dom är kompisar och åker i samma bil.”
Han fortsatte: ”Det är bara en som jag vill ha. Men den andra är på hugget och tycker vi kan ha en trekant. Men jag är för gammal för sånt. Kan hon inte få komma över till Dej?”

Jag är uppvuxen under 1960-talet och har därför inga fördomar mot andra människors sexualmoral. Jag har min egen. Samtidigt är jag kompis, så jag svarade: ”Säg åt henne att hon kan få komma in.” Jag klädde på mej och tjejen kom in. Vi satt och pratade rätt länge. Det var en trevlig tjej. Jag berättade om min fru och mina barn och det barn som jag hade på väg.
”Då ska vi inte ställa till någonting för Din lilla baby”, sa hon.
Snart därefter la vi oss på sängen rygg mot rygg med kläderna på. Vid halv femtiden åkte tjejerna ut ur mitt liv. När jag kom hem berättade jag för min fru, Gunilla, vad som hänt. Jag tyckte det var lite dråpligt. Vice ordföranden hade ett nytt förhållande på gång hemma i Hofors.

 

Ett par veckor därpå hamnade jag i en diskussion med ordföranden om ett miljöärende. När hennes argument var slut drog hon ett äss ur rockärmen: ”Jag ska berätta för Gunilla vad Du gjorde i Mjölby” sa hon.
”Det har jag redan gjort sa jag” och hennes äss blev en ynklig tvåa.

När jag gick därifrån blev tänkte jag:

– Hur kan hon vara så hänsynslös?
Om det varit som hon trodde så kunde hon ha förstört mitt äktenskap och gjort min ofödda baby ”faderlös” redan innan hon föddes.
Sen slog det mej: ”Hur visste hon vad hon trodde att jag gjorde i Mjölby?”

 

En klok militär jag känner gav mej ett begrepp och ett ord för det som hänt. ”En honungsfälla”, sa han!
Kanske var det så att man ville ha en hållhake på mej. Redan då ansågs jag som en ”besvärlig hälsovårdsinspektör” eftersom inte drog mej för att ta upp brister i kommunens verksamheter och jag svarade på journalisternas frågor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *