Hofors Ett Blivande Mecka För Krig?

Jag är väl medveten om att många inte vill kalla paintball för krigslek, man kallar till exempel inte sina skjutvapen för vapen utan för markörer och det är ju naturligtvis för att göra sporten rumsren och just mer av en accepterad sport. Oavsett vad man kallar det eller hur man ser på det så är det en populär aktivitet på många håll i världen, och här i Hofors fanns/finns en aktiv förening vid namn Hofors Paintball.

Paintball

Obs! Inte från Hoforsbanan

Jag snubblade över en bekants aktiviteter och hamnade på Paintballparken som har ett ytterst läckert koncept med just paintballmarkörer och spelbanor. Kolla in detta:

Det här skulle vi kunna ha i Hofors med och inte bara kalla oss idrottskommun utan extremsportskommun också. Tänker närmast på klättringsmöjligheterna jag skrev om för en tid sedan. Här kan ju kommunen vara behjälplig med råd och stöd, kanske låna ut en bit avsides mark och tillåta tillfälliga byggnadslov för att bygga upp ett realistiskt scenario. Om det inte används vid paintballspel så kan det kanske locka en annan form av stort intresseområde. Levande rollspel som går ut på att man klär ut sig, skapar en roll och sedan ”spelar” efter ett manus. Ungefär som i High Chapparall.

sheriffsoffice1

Det behöver heller inte vara just ett westerntema, men det är ju alltid spännande. Människor reser långväga för upplevelser av det här slaget och i Hofors har vi väl alla möjligheter att vara värd för de här typerna av verksamhet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *