Tankar Om En Total Mediakatastrof

Ännu en dag som blivande politiker till ända. Även idag har det varit viss mediakontakt men nu i form av radio. Jag har gjort några radiointervjuer tidigare i livet, bland annat när Imperiet turnerade med sin skiva ”Synd” och Radio Dalarna haffade ett gäng från Hofors, kanske inte från sin allra bästa och nyktra sida och fick förutom att svara på frågor varför just Imperiet var så bra även sjunga en liten ramsa som handlade om poliser. Långt före morden i Malexander och ganska så omoget rebelliskt om ni förstår vad jag menar. Igår var det dock TV och där fick partiets ordförande Anne Persson ställa sig framför kameralinsen.

Media1

Inslaget sändes igår på SVTs lokala nyheter. Igår spelades även två intervjuer med undertecknande in för lokaltidningarna, och där kan jag bara säga att mediaträning är ett måste för oss i Hoforspartiet eller i vart fall för kanske den stackare som hamnade i fokus:

Arbetarbladet – Här är årets valraket

Gefle Dagblad – Så blev Hoforspartiet näst störst

Måhända är jag mycket självkritisk, men någon värst vidare bra insats kan jag inte påstå att det var. Dåligt med sömn efter en natt av intensivt friande av fyra preliminära mandat och sedan igång hela dagen kanske hade inverkan. Men helt klart behöver vi någon form av mediaträning. Inte för hur vi skall möta media, men för att kanske hjälpa till och göra bättre inslag om det här TV-filmandet skall fortsätta. Samma sak är det kanske att staka sig igenom radiointervjuer.

Media2

Jag var allvarligt så skärrad att mina ben skakade okontrollerat och vad jag egentligen sade hade jag ingen aning om strax efter. Det är en sak att uttrycka sig i text men en helt annan att framföra sitt budskap med en mikrofon vid munnen. Inslaget sändes lyckligtvis inte idag och helst av allt kanske dom arkiverade det i väntan på programmet när jag skall förklara hur Hoforspartiet hamnade i Riksdagen i framtiden. Kul ”bloobersinslag” kanske..

 

Nu måste jag sätta mig ner och fundera vem eller vilka som jag känner i branschen som kan sätta ihop en kurs i hur man uppträder i media. Alla kan inte vara lika självsäkra som Bert Karlsson.

3 thoughts on “Tankar Om En Total Mediakatastrof

 1. Äh, det där var väl alldeles utmärkta insatser! Jag tycker att du verkade lugn och behärskad, lagom eftertänksam och klok. Och sånt där blir bara bättre med mer träning – och när ni hunnit landa och prata ihop er, hittat de där konkreta frågorna att driva och svaren att ge.

  Gillade också kvackandet i bakgrunden – det gav atmosfär och kan ju om man vill tolkas på många olika sätt (som övriga partier, inte minst). 🙂

  Stort grattis till valframgången!!

 2. Nu vet alla att ni är nr 2 i kommunen de som läser mina sidor de är några tusen.

  Själv röstade jag inte denna gång.

  Hälsning från Långshyttan besökte Hofors maj 2012 såg att det var en del flyktingar i Västerlund samt Göklund.
  Antalet sk rasister de som var så få är numera över 801.000 numera är det nog kommunister som är få gick dåligt för många partier utom ett.

  Fd radioloksoperatör SJ/ISS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *