Ondska Möter Sin Kusin Brutalitet – Varför Hyllas Anders Eklunds Misshandlare?

De senaste dagarna har massor av människor delat länkar till misshandeln av Anders Eklund. 99,99 procent uttrycker något om ”poetisk rättvisa” och hyllar gärningsmännen till skyarna. Arbetarbladet skriver:

Det var i juni under en fikapaus i verkstaden, där de intagna jobbar, som Anders Eklund blev attackerad av de båda männen.

Bland annat så slog de honom med en gummiklubba. Han blev även slagen och sparkad.

Anders Eklund fick föras till sjukhus för vård.

I förhör framgår att det funnits misstankar om att fler fångar kan ha varit inblandade – men det är två medfångar, 26 och 27 år, som nu står åtalade vid Attunda tingsrätt i Sollentuna.”

Visst är det på något sätt något inom en som säger att det var rättvist efter vad han gjorde mot både Pernilla och Engla. Att få känna på en promille av hans eget vidriga våld men ändå överleva och kanske få stryk ännu en dag i framtiden. 2010 till och med satt jag och längtade efter den dagen då någon form av rättvisa skulle skipas. Den gången var det Hagamannen aka Niklas Lindgren som slogs blodig av en man som knivhögg sin 13-årige styvdotter, knivhögg och våldtog hennes 13-årige vän till döds. Det hela var så vidrigt att någon rättvisa rörde det sig inte om, snarare ett uttryck för vad dessa män är för något. En fruktansvärd händelse som nådde modern på självaste Mors Dag 2006.

 

Det blev till slut Anders Eklunds ”tur” att drabbas av det meningslösa våldet.Arbetsplats

Vid en fikastund i arbetsverkstaden uppstår tumult och Anders Eklund misshandlas med bland annat gummiklubbor. Resultatet ser ni på bild i länken till Arbetarbladet ovan, vill man fördjupa sig i hela händelsen så finns hela förundersökningsprotokollet under denna länk. Två medfångar flög plötsligt på Eklund efter någon form av dispyt.

Blod

Blod2

Det finns flera osmakligheter i den här historien vilket gör att jag vill skriva om den. En är Anders Eklunds skadeståndskrav.

45000 Sveda & Värk

15000 Pyskisk kränkning

1800 Trasiga glasögon

1500 Tandläkarutgifter

Jag minns vilka problem Englas mamma hade att på något sätt få staten att ta sitt ansvar för att en mördare/våldtäktsman genom polisens misstag gått fri och kunnat göra om det med hennes dotter.

 

En annan sak som jag tänker på är hyllningskören till en av förövarna som misshandlade Anders Eklund. Vet människor vem den individen var och ändå hyllar hans våld som rättvisa? Så här säger gärningsmannen själv om händelsen:

Ali kommer inte ihåg vem, man befinner sig vid fikabordet som finns i verkstaden. Ali hör hur Anders pratar om den lilla flickan som han mördat. Ali säger till honom att sluta prata om det. Anders svarar då ”håll käften jävla neger”. Ali blir arg över detta, han är dock mest irriterad över det Anders pratade om den mördade flickan. Ali svarar ”va fan säger du” och går emot Anders. Anders börjar då ”veva med armarna”, han slår ett slag som träffar Ali i ansiktet, han slår även flera slag men inga träffar honom. Ali känner då att han måste försvara sig då Anders är mycket större och tyngre än honom, Ali börjar då slå och sparka mot mot Anders, Ali får in några slag och ev. någon spark.”

Det låter ju onekligen som att Anders Eklund då sitter och skryter och inte visar någon ånger över vad han gjorde mot Engla, att Ali blivit kränkt och slagen och därför varit tvungen att försvara sig. En annan medfånge hoppar in och hjälper till, men någon gummiklubba har ingen av dem sett till under misshandeln.

Förövare

Ali Lamin Abdakarim

Nyårsafton 2004/05. 

Jenny och hennes väninna Linda tog följe med fyra somalier till en fest. Vägen till festen gick genom ett obebyggt område varpå de båda väninnorna blev åtskilda av somalierna. Linda blev sedan slagen i huvudet med en batong och någon av somalierna tog hennes väska. Linda fick utstå flera slag mot huvudet så att det började blöda kraftigt och hon trodde då inte att hon skulle klara mycket mer varpå hon spelade avsvimmad för att få ett slut på misshandeln. Misshandeln mot Linda resulterade i att hon fick sy på två ställen på huvudet. Linda fick även gipsa sin tumme och hela hennes tumnagel har fallit av sedan hon försökte skydda sig från batongslagen. Hon mår även psykiskt dåligt efter misshandeln och vill inte bo ensam.

Offer

Jenny fick ett slag i huvudet och föll baklänges. Allt svartnade för henne och när hon vaknar upp så ligger hon i en skogsdunge. Hon fick sedan utstå flera slag som resulterade i att hon återigen svimmade. Nästa gång våldtas hon och får under våldtäkten flera slag. Bland annat så sparkar Jassin Abdikarim Mahamud [numer Lamin Abdikarim Ali] henne i underlivet flera gånger. Abdulgadir Mohamed Khalif och Mursal Abdullahi misshandlade Jenny. Enligt domen så skall Omar Mohamed Omar hållt vakt medan Jassin våldtog Jenny med råhet och hänsynslöshet [S.33 i domen] vaginalt och analt.

Jassin Abdikarim Mahamud (1987-04-10) förekom vid den här tidpunkten under tre avsnitt i belastningregistret och hade den 26 mars 2004 dömts för grov knivmisshandel varvid socialnämnden i Mölndals kommun fick ansvaret för Jassins påföljder. I fallet med Jenny och Linda dömdes Jassin till 2 år sluten ungdomsvård samt 150 000 SEK i skadestånd.

November 2010:

Jenny 24, våldtogs brutalt på nyårsafton i Göteborg 2004. Utöver sexvåldet misshandlades hon med en batong och sparkades i underlivet. 
Samme man misstänks nu – under nytt namn – ha våldtagit, hotat och rånat en 84-årig kvinna i Dalarna. 
– Det väcker en stark vrede inom mig, har Jenny tidigare sagt till Expressen om det nya fallet.”

Expressen – Ali våldtog 84-åringen – får nio års fängelse

Hon berättade om skräcktimmarna som började klockan 03.00 den 18 november förra året. Hon vaknade och såg att det lyste i lägenhetens kök. Först trodde hon att det var sonen som kommit för att hjälpa henne. I stället möttes hon av blicken från en okänd man – beväpnad med en stor kniv.
Han hade tagit sig in genom balkongdörren. Enligt polisens förhör stirrade han på henne och sa: ”Tyst, annars dödar jag dig!”
Sedan gick han till angrepp och utsatte den 84-åriga kvinnan för omfattande sexövergrepp.”

Med detta i bakhuvudet så var det nog ingen ”mysig stund” runt fikabordet alls. Det är odjur som inte någonsin skall släppas ut i det fria igen. Det ligger i gärningsmannen Alis natur, det finns djupt rotat i Anders Eklund. Vad menar man att samhället har för slags vård som kan bota denna brutalitet?

5 thoughts on “Ondska Möter Sin Kusin Brutalitet – Varför Hyllas Anders Eklunds Misshandlare?

 1. Bra upplysande reserach där. Sonen till kvinnan i Falun har jag jobbat med i över 30 år. Jag vet hur händelsen påverkat familjen. Skandal om han kommer ut.

 2. Men kära, söta, gulliga, HOFORSBLOGGAREN alias Peter Hillbom nån gång måste du förstå att dessa figurer är vad som kallas

  SOCIOPATER/PSYKOPATER.

  Nu när jag har förminskat ditt intellekt här publikt på din blogg, vilket ska sägas gjordes med nöjje och stor tillfredställelse då du inte har gjort din hemläxa kring hur sociopater funkar, du kan börja med dig själv och leta efter dina egna fel och brister och VARFÖR du blir upprörd och sätta detta i ett kontext i att vara människa med en hjärna som kan vara defekt, ja psykopati är en form av defekta/fel i tillverkningen som vi säger här på OVAKO’ska arbetare här nere på det evinnerliga bruket av rost och glöd.

  Problemet är inte dessa psykopater utan psykopaterna som sitter i rättsystemet och konstruerar sina patetiska dommar.

  Usch, nej nu måste jag ta en iglo och svalka mig en stund , rättvarmt här nere bland alla själar som jag eldar ugnarna med, ett jävla jobb om du frågar mig.

 3. Nejdå, intellas kära Berit, du hade förklenat dig själv redan innan du skrev eftersom du tänkte sådana tankar som du gjorde som sen blev den här sega texten du hasplade ur dig kära lilla du!

  Naturligtvis tycker jag som du när du säger att Ali ben Kebbab ska slaktas och sen skickas i en konteiner tebax till Somalia. 🙂

 4. Du skriver en mening utan poäng med väldigt lite relevans för att sedan påstå att du ”lyckades” förminska bloggarens intellekt med ”nöjje” och efter det kommer en uppsatts med massa ordbajsande med ännu mindre relevans om psykopater med sina ”patetiska domar”.
  Det är ingen stor sak men om du ska, som du uttrycker dig, förminska någons intellekt, hur man nu sänker någons IQ, kan du börja med att stava korrekt.
  Sen får du gärna förklara hur man sänker en persons IQ genom att ordbajsa en irrelevant kommentar?
  Nä du Hinhåle du får nog gå tillbaka till ritbordet och smida en ny plan för här slog den bakut och du fick bara dig själv att framstå som en IQ befriad pajas.
  men när, eller vi ska nog snarare säga OM du lär dig att förminska någons intellektuell får du gärna dela med dig utav den förmågan. Tror det kan vara väldigt användbart att kunna, speciellt genom ett kommentarsfält.
  Tills dess får du nog jobba lite på din retorik och argument eller snarare får du jobba en hel del om man ska utgå från din kommentar.
  Lycka till, du lär behöva det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *