En Falskanmälan Om Våldtäkt Bara Toppen Av Det Berömda Isberget

Den 18 juni gjordes det ett inlägg här på Hoforsbloggen med en skaplig cliffhanger. En cliffhanger är lite som att retas, att säga A men inte B om ni hänger med. Där spekulerade jag i om det var ”någons uppgång och fall” och onekligen så verkar det gå åt det hållet.

fu

Gefle Dagblad – Ljög kvinnan om våldtäkten?

Arbetarbladet – Bluffade om våldtäkt

Den 47-åriga kvinnan anmälde att hon blivit våldtagen. Men den påstådda gärningsmannen tycks ha befunnit sig 13 mil därifrån.

Misstankarna mot mannen drogs tillbaka. Nu åtalas i stället kvinnan för falsk angivelse.

I juni i år åtalades den 47-åriga kvinnan för ett liknande brott – falsk tillvitelse och bevisförvanskning. Även den gången utpekade hon mannen i Hudiksvall som gärningsman och sa att han hade skickat ett hotfullt sms.

Polisens it-tekniker kom senare fram till att meddelandet var fejkat.

Det blir en fortsatt cliffhanger för det här är bara toppen av det berömda isberget och jag gissar att det kommer väckas flera åtal mot människor som ägnat sig åt att förvanska sanningen en hel del. När allt är lagt på bordet kommer nog flera kommuner och myndighetsmänniskor försöka stoppa huvudet i sanden och låtsas som att man inget hört, inget sett och att ta några konsekvenser för sina agerande, det kommer samtliga att försöka undvika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *