Seriepremiär För Hofors HC – Startar Med Länsderby

Ikväll startar Division 2 A Västra och det innebär en seriepremiär för Hofors HC borta mot Valbo HC i Nickback Arena. Arbetarbladet har gjort ett ”inför-reportage”.

I Hofors har man tappat inte mindre än 13 spelare men man är ändå optimistisk inte minst för två, på förhand, mycket intressanta värvningar. Det är två riktigt bra killar från Kanada som förra säsongens spelade i IFK Arboga. Det är Robin Mendelsohn, center, bara 173 lång som gjorde 21 mål och 15 ass förra säsongen. Dessutom en forward vid namn André Leclair som när sporten ringer Arbogas tränare beskrivs som en riktig publikfavorit med en enorm krigarinstinkt. Han gjorde förra säsongen 20+19 och är bara 170 cm/79 kg. Frågan är om Hofors har material runt dessa två killar som gör dom lika produktiva som förr året. Tränaren Stefan Klarfelt låter dock mycket nöjd med truppen.”

Namnlös

Trots att många profiler lämnat laget för spel i andra klubbar, några har lagt skridskorna på hyllan så känns det riktigt spännande med årets trupp.

Nyförvärv: Robin Mendelshon, c, IFK Arboga, Andre Leclair, f, IFK Arboga, Mathias Parsmark f Borlänge HF, Mathias Strand, f, från egna B laget, Robin Larsson, f, B laget, Alexander Selin, f, Falu IF, Sebastian Hedström, b, B laget, Jakob Jonsson, b, Vindelns HF, Rasmus Eklöf, b, B laget, Jakob Schönberg Jansson, mv, Lindlöven, Kevin Wahlman, mv, egen jun, Jimmy Östling, f, comeback, Mathias Kämpe, f, Valbo HC J 18.

Förluster: David Jansson, f, Sandvikens IK, Daniel Jansson, Falu IF, Markus Pippola, f, Sandvikens IK, Sebastian Karlsson, b, Sandvikens IK, Daniel Modén, b, slutat, Pontus Jansson, mv, Ggik, Gerard Kosvan, mv, IFK Ore, Adam Desautels, b, klubb ej klar, Andreas Eriksson, b, Sandvikens IK, Majkel Kell, b, klubb ej klar, Wilhelm Brodin, f, Falu IF, Martin Cambell, f, IFK Ore, Mathias Olsson, f, slutat.

Försäsongen har sett riktigt bra ut och nu är det bara att tuta och köra. Personligen tycker jag det blir lite av en värdemätare ikväll hur man står sig mot förhandsfavoriterna Valbo. Motståndarna skriver inför matchen:

Vår målsättning är givetvis att göra en lika stark säsong som förra året. Indelningen känns positiv med många derbyn och kortare resor.

Inför Hoforsmatchen så har vi endast Jocke Silfverberg borta men han är tillbaka på tisdag. Annars är det ordinarie lag. Atle Lunaas- Isberg gör seniordebut i seriesammanhang. Otto startar i målet. 

Vi förväntar oss ett tufft och hårt derby med mycket känslor. Så imorgon syns vi i Nickback Arena!”

 

Kan man inte vara på plats i Valbo ikväll kan man följa matchen via denna länk med direktrapportering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *