I Hofors Bor Vi Nära – I Synnerhet Till Ett Varierat Fiske

Det vi inte har i Hofors har vi nära till. En slogan som levde upp under fredagen kan man säga. Ibland strular det till sig med saker man tänker bara skall fungera, till exempel en bara några månader gammal telefon som plötsligt kastar in handduken. Förmiddagen ägnades åt att åka 20 minuter västerut för att fixa. Seriepremiären i ishockey för Hofors flaggskepp senare på kvällen gav en resa 15 minuter österut. Nu hade jag ingen anledning att besöka vår huvudstad och titta på det kungliga slottet eller annat, men det hade inneburit en resa på knappt under två timmar söderut. Det finns säkert massor av anledningar att även åka norrut, men jag finner ingen i skrivande stund.

 

På resan västerut träffade jag en försäljare jag började småprata om och naturligtvis kom Hofors upp på agendan.

Hofors tänker man ju inte på i samband med turism, menade han

Det blev en del prat om tillgångar, sevärdheter och geografiskt läge.

Vi har ju bland annat en kanotstadion, påpekade jag

Jaha..det hade jag ingen aning om, svarade han

Efter en stund hade jag marknadsfört Hofors kommun och det visade sig att försäljaren var en inbiten fiskare som aldrig fiskat i kommunen, aldrig ens övervägt det eftersom han aldrig någonsin hört talas om att det i vår kommun skulle vara ypperligt fiske med alla slags metoder. Jag berättade om möjligheterna till flugfiske, trolling, mete och Hubo/Långsjöns enorma framgångar med 5-kilos fiskar. Han gillade inte heller den där formen av ”tivoli-fiske”, men lyssnade intressant när jag berättade att jag bara för någon dag sedan stått och tittat på öringar som samlats för lek i det grunda och klara vattnet.

Fors

Visst skulle var och en av oss kunna agera turistambassadörer, men det är betydligt enklare om man genomför en riktad kampanj mot just de grupper man behöver nå. Fiskare, idrottare, kultur- och historieintresserade. Det är inget som egentligen behöver ett politiskt beslut bakom utan det kan man i princip genast starta med och redan nästa år se effekterna av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *