Ishockeyspelare Söker Arbete

Den som följde matchen mellan Alfta och Hofors i fredags kunde lätt misstolka det för en prickskyttetävling. Det var Parsmark, Tisell och Jansson för hela slanten, och bakom de flesta av målen fanns det två assistenter vid namn Leclair och Mendelsohn. I tidningarna senare på kvällen skrevs det om en rockad i kedjorna som var ovanligt lyckad för kvällen.

Tränaren Stefan Klarfeldt hade gjort en rockad och flyttat upp Mattias Parsmark till förstakedjan tillsammans med André Leclair och Robin Mendelssohn. Det var ett lyckodrag med inte mindre än 17 poäng från den kedjan.”

Och visst har de två kanadickerna spelat sig in i Hoforssupportrarnas hjärtan sedan ankomsten. En snabb titt på seriens poängliga avslöjar att HHC har inte mindre än femtio procent av spelarna i topp och Leclair och Mendelsohn i toppen av Hoforsspelare. Värvningen får alltså ses som mycket lyckad.

Poängligan

 

 

Det finns dock ett orosmoln på hockeyhimlen. Som alla vet är det extremt svårt för alla föreningar att bibehålla en god ekonomi och de glada dagarna då spelare även i de lägre divisionerna kunde kvittera ut en lön för sitt hockeyspelande är i stort sett över. Träning och matcher tar en enorm tid, inte minst när man måste bege sig på resor mot trakter som Alfta. Innan duon anlände till Hofors hade man förhoppningar om att kunna hitta någon form av sysselsättning eller arbete som kunde bidra till grabbarnas vistelse i Hofors. Tyvärr har det inte fungerat och eftersom hockeyspelarna i princip betalar hela sin hockeysäsong för att spela för klubben ur egen ficka, söker de efter någon form av arbeten. Risken är annars att de kan tvingas åka hem någon gång i början av februari och därmed missa slutet av säsongen och lämna årets grymma framgångslag.

HHC-HSS

Därför publiceras nu detta inlägg i hopp om att någon skall kunna hjälpa till och hitta en lösning. Har du ett företag, eller känner någon som har, alternativt vet att det behövs vikarier eller timanställda någonstans så kan ni kontakta Marie Ihrén på HHCs kansli 0290-27480. Det är två jättetrevliga och arbetssamma killar som i princip kan ta vilket arbete som helst. Killarna kan förutom Hofors även pendla till orterna runt kommunen.

Leclair

André Leclair, 24 år

Mendelsohn

Robin Medelsohn, 24 år

Fotografier: Isabelle Sandgren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *