En Synnerligen Stimulerande Dag

Ännu en dag som går mot sitt slut. Ibland händer det inte alls mycket på en dag, ibland kommer allting på en och samma gång. Idag känns det mest som jag spenderat all tid borta från hemmet, avverkat hela tre mycket intressanta möten av olika karaktärer och efter en snabb middag hemma blev det även ett kyrkobesök (läs Ishallen) där HHC vann över Sandviken med hela 6-3 efter en bedrövlig andra period och därmed placerar sig tvåa i tabellen.

 

Mötena ja. I synnerhet ett fick mig verkligen att fundera och bekräfta mina egna tankegångar till viss mån. Vad är egentligen vitsen med ett samhälle? Går pengar verkligen till det de skall? Kan vi arbeta annorlundare i framtiden för att gå tillbaka till själva grundidén med ett samhälle, ni vet när man inte ville bo i grottor längre utan kom på det genialiska i att flytta samman och arbeta mer tillsammans. Utbyta tjänster och vara behjälpliga för att få kretsloppet att fungera. Jag tror vi gått vilse någonstans och mer verkar ägna oss åt administration hellre än kärnverksamhet. Personen som bekräftade mina funderingar sades knappt kunna bära en dator än mindre sitta och använda den som ett verktyg så det blev mycket filosofiskt fast på det gamla hederliga sättet där man inte åberopar att man läst det på internet. Jag skall återkomma vidare till det mötet inom kort.

 

Ett annat möte fick mig att placera en person på ”bra-att-ha-listan”. Det vill säga kategorin människor som jag själv finner otroligt kompetenta, framåtsträvande och som är beredd att gå utanför gängse ramar för att uppnå det. Tro det eller ej, men många hävdar att de tänker utanför den berömda lådan, men när det verkligen kommer till kritan så tar man hellre den säkra vägen istället för den osäkra och arbetar på samma gamla tråkiga stigar som sällan leder framåt. Jag tror jag har runt åtta-tio människor på den listan, bland annat min gamle Löjtnant Söderström som skulle vara ypperlig för att vara näste kommunchef till exempel. Bengan Pettersson som når ungdomarna på deras sätt och inte sitter och funderar över deras huvuden över vad ungdomar egentligen vill ha. Några exempel på människor som på något sätt gjort ett sådant stort intryck på mig och som jag anser skulle vara ypperliga för att faktiskt driva saker framåt, underlätta för andra eller tar itu med problem och faktiskt löser dom.

 

Ett tredje möte berör Hofors just nu. På måndag skall det beslutas i kommunfullmäktige huruvida bowlingen i Hofors skall få eftergifter på 800 000 kronor under 2015 och 2016. Det vill säga att inga pengar eller räntor kommer tillbaka till kommunen för projektet. Det finns inte så många alternativ här.

1.Lägga ner verksamheten

2.Kommunen tar över driften och föreningen återgår till att hyra banor enligt gängse taxa

3.Dras med kostnaderna och chansa på att det någon gång i framtiden ordnar upp sig.

Samtliga tre alternativ stora kostnader för kommunkassan.Det är uppenbart att något felar rejält och frågan är om beslutet att flytta bowlingen var så genomtänkt. Jag har sett dokumentationen som är en liten näpen hög på mindre än en centimeter i tjocklek, jämför det med utredningar om till exempel en lyckstolpe där det är så mycket papper och annat att en dvärg kan betraktas som över normallängd om han eller hon står på pappershögen. Det är logiken i vissa saker jag blir fundersam över. Men tänk om det faktiskt finns ett fjärde alternativ? Kanske var det den berömda glödlampan som tändes.

Idé

Att tänka utanför lådan, att överväga en risk för att eliminera en annan risk. Krig vinns och ny mark erövras av den som tar chansen istället istället för att tveka när tillfället bjuds. Förutom öppethus i våra lokaler under Tomtekväll, är det den stora frågan som Hoforspartiet nu kommer att arbeta med under veckan.

 

Innan läggdags hinner jag även med att läsa nätupplagorna av lokaltidningarna. Gefle Dagblads våghals till journalist, Jonas Harrysson har rapporterat från platsen med kläderna från inlägget innan detta. Det finns mysterier att hitta bara man vågar bege sig ut på okänd mark, och den här gåtan med klädhögarna kommer antagligen förfölja både mig och många andra på samma sätt som fyndet av alla sexleksakerna i samma område. God natt!

2 thoughts on “En Synnerligen Stimulerande Dag

  1. Falu Kommun är i alla fall värre. Först slängs massor med pengar i sjön då det blev fel med julbordsbokning. Alla ville hellre ha en mössa och en entrébiljett till Skid VM, istället för att äta god julmat. Det är vad cheferna bestämt. Nu ser det ut att designen på mössan kommer att ändras. Den officiella VM mössan var alltför Norsk i färgerna. Visste inte VM ledningen att Svenska färgerna är gul och blå.Undrar hur mycket det kommer kosta. Mössor lär väl ha varit beställda en tid.

  2. Har tiderna förändrats så radikalt att vi numera måste heja på andra nationers lag också 😀
    Först nationalsången, sen skolavslutningarna och chokladbakverk och Luciafrirande och nu ska man inte få heja på Sveriges landslag eller idrottsmän. Här gissar jag att vissa grupperingar kommer att ha en heldag med kritik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *