2015 Är Äntligen Här

En morgon med otroligt skön promenadtemperatur. Det bidde bara jag och den äldre av hundarna eftersom en befinner sig på avel och valpen vägrade röra sig ur fläcken i hallen när kopplet satts på. Det gick inte att locka eller vara bestämd nog för att övertyga så han blev hemma. Med förhoppning om att promenadtakten skulle kunna höjas mot sedvanliga snigelfart gav vi oss iväg. Spår efter gårdagens raketuppskjutningar syntes lite här och var efter Storgatan, en del hade tydligen inte antänts men ändå lämnats åt sitt öde.

 

Ungefär i höjd med hembygdsgården förvandlades den pigga raska promenaden till krypande och stillastående hastighet. ”Professorn” fick för sig att noggrannt sniffa på exakt allting i hans väg samtidigt som han stötte ut grymtande ljud. Det sägs att detta eviga sniffande är som att läsa tidningen för oss människor fast i spåren av andra hundras urin. Idag var det tydligen både söndagsbilaga och extra tjockt nummer som skulle gås igenom.

 

Tjugo minuter senare än vanligt anlände vi hem och med ett nytt år finns det nya uppgifter att ta tag i. Till exempel det här med vad som skall ske det nya året. När jag plockade upp förra årets planering slog det mig att jag för första gången på många år inte införskaffat en ny att koppla samman den med. Julledigheten har tydligen fått mig att släppa allt vad planeringsnazisten i mig brukar ha koll på. Nåja den första uppgiften den 2 januari 2015 blir att rätta till det misstaget.

2014

 

Vid en genomgång av förra året visade det sig att hela 24 punkter inte åtgärdats. Hyggligt bra projekt att föra med sig in i 2015 alltså. En hel del rörande ishockeyn som jag var engagerad i där i början av året, men nu när jag tittar närmare på det något som kanske skulle hjälpa i stort sett alla som ägnar sig åt någon form av föreningsdrift. Kanske ett bra verktyg för att sätta lite fart på ortens föreningar om det sammanställs. En tråkigare uppenbarelse var att jag under året gjorde försök att flytta planering och idéuppslag till min mobila enhet. Därför ser jag sorgligt nog att det bara finns hänvisningar till anteckningarna i mobiltelefonen, som dränktes i Edskens vatten under sommaren och aldrig kunde återställas. En riktig hemläxa i att inte förlita sig på tekniken alla gånger alltså.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *