Hofors Slår Rekord I Dyra Bussbiljetter

När jag tittar i senaste upplagan av  Dagens Samhälle blir jag rentav förbluffad. Här påstår man alltså att Stockholm har världens dyraste bussbiljetter.

Dyrresa

Nu räknar man förvisso bara på huvudstäder i världen, men ta en titt på hur mycket det kostar att åka mellan Hofors centrum och Hofors järnvägsstation:

Ännudyrareresa

Till och med 4 spänn dyrare än världens dyraste bussbiljett. I samma nummer sägs det att Avesta som införde gratis bussresor fått 100 000 bilresor mindre  i kommunen. Jag kan inte tänka mig att det uppmuntrar till mer kollektivt resande i Hofors med en biljett för 40 spänn och kanske bensin för en 20-lapp samma sträcka. Vill man dessutom åka till Torsåker kostar det en tia till, det vill säga 50 kronor. 70 kronor till Falun i den mån avgångarna finns. På något sätt borde väl 20 kronor vara rimligt för en vuxen att resa inom Hofors och en tia för ungdom och pensionär.

8 thoughts on “Hofors Slår Rekord I Dyra Bussbiljetter

 1. Tyvärr blir det näst intill omöjligt att arbeta i Falun och pendla med buss. Du kommer fram 6.50,bussen tillbaka avgår 16.05. Då måste din arbetsplats ligga mitt i centrum, eller arbeta deltid. T.ex industriområdet Ingarvet med flera hundra arbetsplatser ligger några kilometer från centrum. Dit går det inte att pendla med buss från Hofors. Första ankomst till Falun 6.30 och åter 16.30 gör att många fler slipper åka bil.

 2. Jag vet att man undersöker möjligheterna till utökad trafik åt dalahållet, om det går igenom är en annan sak. Men bara en sådan sak som att pendla till arbetsplats även på helgerna är i princip stört omöjligt utan att behöva vänta både 2 och 4 timmar.

 3. På 70 och 80talet gick det flera avgångar mellan Hofors-Falun.
  Den ena var Gävle-Borlänge t.o.r bussen den andra var Gävle-Göteborgs expressen t.o.r

  Det var billig att åka och skolbarnen som gick på Haga
  kunde åka med dessa bussar gratis på skolbusskortet.

  Nu 2015 råder rena rama Neandertals mentaliteten hos
  kommunerna vilket i fallet med Torsåker-Hofors bussen
  gårt i stort sett tom dygnet runt och det har de gjort i åratal
  på skattebetalarnas bekostnad naturligtvis!

  Det komiska är att busshåls plats skyltarna från en fjärrran forntid bortåt Bodås, Dalgränsen och Stjärnsund fins kvar vittnandes om
  en mycket livlig busstrafik.

  Nu när den facistoida gamla arbetarpartiet har bytt ut det facistisca nya arbetare partiet i maktens boningar så har de höjt skatte sattserna på bilarna så fattigt folk inte har råd med en bil utan i stället ska betala dyrt för att åka med skit bussen mellan Torsåker Hofors.

  De som åker åker i protest mot Storvik i stället eller tar tåget till Gävle!

 4. Vill också notera att sisst jag åkte mellan Falun Borlänge var det förvårnans värt billigt och det gick en buss var 20 minut från tidig morgon till sen kväll.

  Vad vill den nya regeringen igentligen? Göra det dyrt att åka
  bil för att tvinga folk att åka med bussar som inte existerar?

  Hoforspartiet måste ta sig samman, kamma håret, borsta tänderna
  fixa kostym och se till att välta bort Dangart och sosse packet!

  Speciellt när jag har betalt 25kr i röstlängd till dem, ojj menar när jag tog emot 25 kr från dem för att rösta på dem, hehe! Hur som jag vill
  ha valuta för mina surt fördärvade stålar för bövelen!

 5. Det är ju nu inte regeringens idé att höja bilskatten, utan de borgerliga partierna i gemenskap med SD. Bara för att klargöra ett och annat.

 6. Lasse, jag vet inte om du missade den där grejen i december som det var en del rabalder kring? Den ledde fram till att vi nästan skulle behövt ha ett extraval och i slutänden en överenskommelse mellan regeringen och alliansen. Allt det där berodde på att alliansens budget (med skattehöjningen ifråga) röstades igenom med hjälp av SD. Regeringen måste följa riksdagens beslut, men det var ju trots allt en helt annan budget med helt andra skattesatser som föreslogs från regeringen och Vänsterpartiet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *