Lite Siffror & Annat

Besöksantalet ökar nästan för var dag som går, det är nu ett snitt på 300 unika besökare per dag. Får anses vara ganska hyfsat för en blogg som är 3.5 månad gammal.Det finns ju en målsättning med bloggen och det är på god väg dit.

Satt med kamraten över en kopp kaffe och diskuterade lite över vad som varit och vad det potentiellt kan bli. Det finns naturligtvis saker som varit mindre bra och annat som fungerar ypperligt. Tappade lite fokus från den ursprungliga planen med bloggandet när vi snöade in på konstigheterna runt ”Ensamkommande flyktingbarn” bland annat. Det var aldrig tänkt att det skulle läggas så mycket tid på det ämnen, men det engagerar uppenbarligen människor och någon lösning via nätdiskussioner på det lär vi inte komma närmre. Grundtanken var ju att lyfta fram mer positiva saker om kommunen. Jag skyller lite på bristen av fiske faktiskt. Mitt omdöme blir grumligt när jag inte kan filosofera ute på böljan den blå 😉

För övrigt så har ju metoden att filosofiskt blogga som man fiskar fungerat relativt bra. Man agnar kroken, kastar ut och ser vilka fiskar som nappar. Små direkta anfall på betet med resultatet att småfisken inte klarar av att tugga i sig det och släpper och större predatorer som varit avvaktande men sedan svalt allt men försöker dyka ned i djupet igen och ställa sig på botten och låtsas som inget hänt. Fortfarande krokade. Brukar ju ta sin tid innan de figurerar på ett foto som trofé, men det sker nästan alltid 😉

Ett par av de riktigt stora får vi nog hålla på att drilla in ända fram till valet i höst.

5 thoughts on “Lite Siffror & Annat

 1. När du sitter och filosoferar på böljan den blå, har du då någon gång funderat på hur många fiskekort man skulle behöva ha om man ska kunna fiska i hela Hofors? Jag brukar själv fundera på detta ibland och blir lika irriterad varje gång, för har man båten på trailer så vill man ju kunna testa lite olika sjöar beroende på vad man känner för just den dagen. Man kanske vill fiska öring i Hyen, kanske även testa att dra en i Hinsen, få upp några fina gäddor i Edsken, testa att dra en Gös i Storgösken eller varför inte åka ner till Ottnaren och dra några fler eller så är det en dag för lite abborrmete i Malmjärn eller kanske Sälgsjön vid kalvsnäs. Funkar inget av ovanstående kan man ju ta en sväng förbi Gammelstilla eller Bodås och testar där också.
  Som synes finns det ett jättebra utbud av sjöar på ett litet område, men om man nu vill kunna fiska i de här sjöarna så finns det ett stort problem för oss ordningssamma fiskare: Man behöver 7 olika fiskekort…. Visst går det att lösa dagskort ibland men man vill ju helst ha årskort. Tänk om dessa fikevårdsområden kunde erbjuda ett gemensamt årskort där man kunde fiska i alla sjöar i Hofors.

 2. Ja den frågan har vi ofta filosoferat över. Även vad vitsen med det sk ”Sverigekortet” är.
  http://www.svenskafiskevatten.se/sverigefiskekortet/
  Man vill ju från kommunens håll göra orten med omgivning attraktiv för fisketurism så du har helt rätt i dina funderingar där. Kan mycket väl tänka mig att betala en 1200-1500 per år för ett kort som täcker upp hela området. Skall kika närmare på detta.

 3. Inbilla dig inte att nån är impad av din djälva skitsnackarblogg.
  Hoppas du får fan för det du pysslar med.

 4. Mr:B
  Håller med dig fullständigt, de kunde ha 2-3 olika fiskekort som täcker östra/västra/norra istället som i dagsläget endast ett som täcker närområdet. (Kanske ett totalkort också)?
  Hofors FVOF sjöarna gäller 33 sjöar vilket är outstanding & borde även det finnas kvar som det är 350kr/familj/år. Flera olika val på fiskekort skulle även öka intresset helt klart. http://www.svenskafiskevatten.se/hoforsfvof/modules.php?name=Content&op=showcategory&cat=943 .

  All heder till Hofors FVOF för ett kanonjobb med våra vatten.

 5. Ja du har ju en fet blåval med grisansikte på ordenltligt på kroken. Du får ta och veva in honom i god tid innan valet tycker jag:D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *