Utbildning I Kommunal Ekonomi

Igår var det alltså andra tillfället med kommunens egen utbildning för nyblivna politiker och förtroendevalda. Först ut att informera var personalchefen Beatrice Molin Bergström som kort skulle berätta om kommunens HR-arbete. Det blev ändå över timmen och det syntes i lokalen att människor satt och skruvade på sig för det var ingen vidare bra föreläsning. Efter en kort fika så tog kommunens ekonomichef Mimmi Abramsson över och gick bland annat igenom hur kommunens ekonomi fungerar, hur styr- och ledningssystemet är uppbyggt och hur den interna kontrollen fungerar i styrningen.

Utbildning

Vi träffade Mimmi förra sommaren inför valet och jag upplever henne som en mycket kompetent person och även om det kanske var mycket information på relativt kort tid, tycker jag det gav en hel del.

Intäkter

Kostnader

Som ni ser så är kostnaden för personal den absolut största posten. Runt 800 personer för att hålla igång den dagliga verksamheten. Hur man skall kunna kombinera detta med vallöften om rätten till heltid är i skrivande stund ett stort mysterium faktiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *