Bör Man Utfodra Rådjur I Bebyggelse?

Jag nämnde i något av inläggen den senaste veckan om hundar som överskattat sin storlek och förmåga och satt efter rådjuren en kväll. Denna morgon var det en orädd skock som stod utanför fönstret.

R2

R3

Som tur är, är det fortfarande lössnö och det ser ut att gå hyfsat lätt för dem att ta sig fram om än i ganska hög snö. Nu vet jag inte alls mycket om rådjurs liv och leverne, men jag gissar att de dragit sig in så här centralt för att det är svårt att få tag i mat i skogen just nu. Ännu värre blir det antagligen för dem när skaren lägger sig och gör det besvärligt för deras ben.

R1

Så den stora frågan nu är alltså, bör man utfodra dem, vad får det för konsekvenser och vad tusan äter dom?

R4

2 thoughts on “Bör Man Utfodra Rådjur I Bebyggelse?

  1. Det är mor rådjur och hennes tre vuxna ”kid”. De bor i omgivningarna här. De brukar sola och vila i den gamla lekparken ovanför dig. Så det gör nog varken till eller ifrån om du ger dem något, men då lär du också fortsätta med det hela vintern.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *