11 Dagar Kvar Till Camp Finland

Det är nu 11 dagar kvar till Skid-VM i Falun drar igång och den observante kanske har sett att det nu finns finska flaggor som pryder gatorna i Hofors centrum. Det finns en rad aktiviteter inplanerade, bland annat visar Folkets Hus sändningarna från SVT på storbilds-TV enligt programtiderna på SVT. Den 20 februari kommer Janne Krantz från Iggesundsgänget och spelar på en pubkväll och  dagen efterm den 21 uppträder Arja Saijonmaa, i övrigt kommer det att anordnas kringaktiviteter som det förhoppningsvis kan berättas mer om den kommande tiden.

 

I Rättvik meddelat man att allt är snudd på klart för jättefesten.

Den väntande jättefesten, mitt i Rättvik, drar i gång onsdagen den 18 februari och pågår sedan oavbrutet fram till sista VM-dagen söndagen den 1 mars.

Mängder av programpunkter kommer att sparkas i gång från klockan 13.00 och sedan pågå till efter midnatt. Varje dag.

Centrum för aktiviteterna vid mässområdet, där en rad företag finns närvarande, är det 20 gånger 30 meter stora tältet som kommer att resas på Torget vid Fricks konditori.

– Tältet som är 600 kvadratmeter stort kommer att rymma 600 personer, säger Jens Christiansson.

 I tältet, som är uppvärmt, kommer det att finnas en scen, stor bar med matservering, bord och stolar och även ett litet dansgolv framför scenen.

Förutom huvudtältet kommer det också att finnas tre mindre, 10 gånger 10 meter stora, tält. I dessa kommer det att finnas toaletter, garderober, mat och loger för artisterna.”

Bland artisterna återfinns P-Floyd, Larz Kristerz och två populära norska band, Contrazt och Loveschack. Naturligtvis ingen tillfällighet eftersom Rättvik under det stundande Skid-VM blir Camp Norway.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *