FemtioFemPlus Etablerar Sig I Hofors

Idag etablerar sig företaget FemtioFemPlus i Hofors. Företaget är ett så kallat franschiseföretag vilket innebär att någon som vill starta och driva ett företag kan köpa ett redan färdigt koncept. Fler företag som har samma grund är Arken Zoo, Anticimex, 7 Eleven, Burger King, Guldfynd, ICA, Länsförsäkringar O´Learys, Sibylla och Pressbyrån. Man köper alltså en i stort sett färdig struktur. Just FemtioFemPlus bedriver hushållsnära tjänster.

55+karta

FemtioFemPlus i Sverige

Lite beroende på vad det lokala företaget har för kompetens, erbjuds en rad olika tjänster från läxhjälp till barnen, fönsterputsning, snöskottning eller hantverksarbete om man till exempel vill bygga en ny veranda eller byta taket på sitt hus och få nya tapeter på sina väggar. Ett av de största områdena är städning. Allt från daglig tillsyn till veckostädning eller flyttstädning och storstädning.

Banner

Det här konceptet grundar sig på Rut- och rotavdrag.Det innebär i korthet att man får göra en skattereduktion på halva arbetskostnaden, upp till 50 000 per år och person. Det har varit ett diskutabelt ämne beroende på vilken politisk ideologi du har, men personligen gillar jag upplägget eftersom det ger möjlighet för människor som annars haft svårt att komma in på arbetsmarknaden. Det finns naturligtvis mer och mindre seriösa företag, men just FemtioFemPlus har genom sitt koncept och goda arbete ökat sin omsättning explosionsartat de senaste åren.

När företaget startade sin verksamhet 2009 låg omsättningen på 425 000 kronor. Under perioden 2010-2013 ökade bolagets omsättning med +931 procent till dagens 25,2 miljoner kronor. Expansionen fortsätter och målet för 2016 är att bolaget ska omsätta 100 miljoner kronor och ha fördubblat antalet franchisetagare.”

På många andra håll i landet rekryterar man i synnerhet äldre människor som vill komma ut i arbetslivet, arbeta extra eller känner att man vill komma ut och träffa människor genom sitt arbete. För Hofors del blir det lite annorlunda. Mikael Bresell som köpt konceptet har för avsikt att rekrytera människor som delar hans vision av företaget oavsett ålder, kön eller etnicitet och bakgrund. Grunden har han med sig från idrottslivet.

MikaelBresell

-Jag är en lagspelare vilket jag har med mig från mitt eget idrottande och senare som fotbollstränare, och det genomsyrar vår verksamhet. När jag tillsammans med mina medarbetare lyckas skapa ett framgångsrikt företag, vilket naturligtvis är mitt mål, så kommer det påverka alla som är involverade i verksamheten.

 

Mikael Bresell förklarar sitt företagstänk så här:

-Jag tror på att bygga relationer med människor oavsett om det är med medarbetare, kunder, leverantörer och samarbetspartners. Att driva ett seriöst företag i min värld innebär förtroende, tilltro och tillit. Gräv där du står brukar jag säga och det är min absoluta övertygelse med den här typen av verksamhet. Det är viktigt att vara närvarande på sin marknad, att vara synlig. Det innebär att vi ska vara etablerade på de orter där vi bedriver verksamhet och den skall i möjligaste mån vara bemannad med medarbetare från orten eller dess närområde.


6

Jag tänker långsiktigt i mitt företagande, jag tänker kretslopp som du nämnt i ett inlägg på Hoforsbloggen tidigare. Så vi etablerar oss i Hofors och anställer personal från kommunen. Dessa tjänar då sitt uppehälle, betalar skatt, nyyttjar tjänster eller köper produkter hos andra företag. Dessa företag avlönar sina anställda som i sin tur kanske köper tjänster av mitt företag.

 

Mikael Bresell har även köpt franschiserättigheterna för Ockelbo, Sandviken och Gävle. I Sandviken sysselsätter företaget mellan 8 till 12 personer varav de flesta är timanställda idag. Antalet anställda varierar beroende på säsong, där vår, sommar och höst är de mest intensiva perioderna.

-I huvudsak är det fyra områden vi jobbar inom och det är om- och tillbyggnad, målning och tapetsering, trädgårdsskötsel och städ/fönsterputs. Det dyker naturligtvis upp andra kundbehov som vi alltid försöker lösa på något sätt, om inte annat tillsammans med lokala underleverantörer. Det här med underleverantörer eller samarbetspartners som jag hellre vill kalla det, lokala sådana, har visat sig vara väldigt viktigt för oss. Vi har byggt ett nätverk där vi hjälper varandra i större projekt eller helt enkelt förmedlar jobb till varandra.

8

Och nu etablerar sig företaget i Hofors:

-Vi var egentligen på väg att etablera oss i Hofors redan vintern 2014. Var i kontakt med Kjell Johansson på Entré Hofors, luskade lite, fick en bra känsla och bestämde mig för att satsa på Hofors. Olyckliga omständigheter med sjukdom gjorde att jag blev tvungen att lägga det på is, men nu är det dags och det skall bli riktigt roligt och spännande. Valet stod från första början mellan Hofors och Gävle. Att jag valde Hofors beror nog mycket på att orten är greppbar storleksmässigt. Jag får samma känsla för Hofors som jag har för Sandviken, lite hemmakänsla.

 

Vad händer härnäst då?

-När det gäller Hofors är vi nere i startblocken. Marknadsföring både på sociala medier annonsbaserade tidningar. Vi kommer även att genomföra en rekryteringsprocess tillsammans med Arbetsförmedlingen undar andra halvan av februari. Alla som är intresserade av att arbeta med oss kommer att få chansen att träffa mig/oss för en intervju. Lite beroende på hur mycket arbeten vå får i starten, så kan det även bli fråga om att arbeta i Sandviken till en början.

 

Företagets tjänster kan man köpa via deras hemsida och även ta del av erbjudanden och företagets framväxt via deras Facebooksida. En informationsträff om företagets rekrytering i Hofors kommer att ske på Arbetsfödmedlingen. Tid meddelas senare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *