Årets Glassnyheter Är Här!

Nu börjar glassfrysarna fyllas på inför vår och sommar. Ett ganska ”säkert” vårtecken även om det går att köpa glass året om. AnneTime skickar en bild denna morgon när leverantören just kommit:

Glass

 

8 nyheter och denna sommar verkar det mest handla om choklad i olika former. Magnum Pink för dagar då du känner dig spontan och flirtig, hallonglass med hallonsås och överdrag av ljuvt rosafärgad choklad. Magnum Black med inslag av vanilj och espressokaffesås. Cornetta Peanut Butter Love jordnötsglass med kolasås. Marabou Schweizernötpinne på samma sätt som chokladkakan innehållande hasselnötsglass. Det enda som verkligen sticker ut är Calippo Shots Cola & Lemon, isglasskulor med smak av cola och citron. Jag blir inte speciellt upphetsad om jag skall vara ärlig. Ibland var det bättre förr och kanske får man det starkaste intrycket av glass när man är barn. Kanske är jag en bakåtsträvare när det kommer till fruset smask.

1977

Det som verkligen får det att vattnas i munnen är minnena av Päronsplitt, Puckstång, Igloo och den gamla versionen av Storstrut. I synnerhet Päronsplitt är saknad, under 70-talet kom den alltid tillsammans med en spännande samlarbild.

2 thoughts on “Årets Glassnyheter Är Här!

  1. Ja Päronsplit saknar jag så himla mycket:)) Bara vid tanken på den blir jag typ 7 år och står och väljer smågodis vid kiosken på Västerhöjden.
    ”Två såna, 1 sån…nä förresten tvärtom och sedan….vad kostar dom där bruna? Jaha 25 öre, men då tar jag 3 såna också…” Allt medan tanterna (kvinnor över 25 år) väntade och suckade

  2. Starka minnen! Man räknade ut att de där lakritsbomberna för 5 öre kunde fylla en hel påse för 2.50 kr. Det var inte heller någon som reagerade om man som 6-åring köpte ett paket John Silver utan filter och rökte i dungen mellan Konsum och kisosken 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *