Ingen Medvind I Snurrorna För Eon

Gefle Dagblad rapporterar idag att det finns viss anledning för Eon att inte genomföra sitt fasansfulla vindsnurreprojekt på Tjärnäsberget.

Miljö- och byggnadsnämndens ordförande Sören Bergqvist, V, säger att de många synpunkterna från boende i området spelat en stor roll för ställningstagandet

– Vi måste lära oss att lyssna på kommuninvånarna, säger han.

Nämnden var enig om att ställa sig bakom yttrandet.

Stina Albing säger att bolaget fört en ”aktiv dialog” med Hofors kommun ända sedan 2012 gällande Tjärnäsprojektet och förhoppningen är fortfarande att kommunen inte ska utnyttja sitt veto. Även kommunstyrelsen ska säga sitt innan kommunfullmäktige slutligen avgör frågan.

– Vi hoppas att man ser möjligheterna och vill fortsätta bygga ut förnybart, säger Stina Albing.”

Efter att en tid ha läst och läst mer och studerat planerna på hur det skulle kunna komma att se ut kan jag personligen säga att jag vill inte se dessa vidunder här i Hofors på det sätt som föreslagits. Vi kommer inom Hoforspartiet att ha ett möte där vi alla får säga sitt, men vilken ståndpunkt jag kommer att rösta utifrån torde stå ganska klart för alla som spekulerat. Så var det med det.

 

2 thoughts on “Ingen Medvind I Snurrorna För Eon

 1. Jag kan berätta att tjänstemännens förslag till svar inte innehöll någon kritik mot vindparken.

  Jag krävde dock ett tillägg där vi återupprepade kravet på 1300 meter till bostäder. Ett krav vi tidigare ställt till Eon. Ett krav de inte respekterat i sitt förslag.

  Bra att övriga ledamöter i nämnden godkände mitt förslag till ändring.

 2. 1300 meter är helt patetiskt när fanskapet är 200 meter höga, skuggor
  från bladen kommer att kastas mer än 4-5 km, vem fan vill bo i en
  skugga som kommer 15 sekunders intervall!

  Fåglar, djur över huvudtaget kommer att skrämmas bort! till och med fiskar skräms av skuggor som rör sig över en vatten yta.

  fastighetspriserna kommer att stört dyka, men det är ju klart att dangard och dennes sosse pack bor ju långt ifrån vidfanskapet så vad fan bryr de sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *