Finska Bastun Vid Tolven

I höstas besökte jag ”Finn-bastun” vid Tolven och fick en rundvisning. Jag noterade omedelbart vilken potential den har, med ett fantastiskt läge och egentligen allt man kan behöva för rekreation och avkoppling.

Bastu1

 

Det finns som sagt en bastu, ett större rum att samlas i om man vill äta eller ta någon form av dryck tillsammans och utanför finns möjligheter att grilla och ta sig ett dopp.

Bastu2

 

Dock var det tydligt att både hus och bastu skulle behöva en liten upprustning, kanske även området utanför med brygga och i synnerhet vägen ner till stugan så att även handikappade har möjlighet att komma ut dit.

Bastu3

I dagens Arbetarblad kan man läsa att något kanske är på gång. Finska föreningen har ansökt om 5000 kronor för ändamålet.

– Den har nog inte renoverats många gånger sedan 60-talet och börjar bli utsliten. Vi vill att den ska vara fin till sommarsäsongen, säger föreningens ordförande Raimo Rautiainen.

För att rusta upp bastun har föreningen ansökt om ett bidrag på 5000 kronor från kommunen.

– Vi vill göra den fin invändigt – den är uppskattad och det är många som använder den när det är säsong, säger Raimo Rautiainen.”

Föreningen sägs ha 143 medlemmar och personligen kan jag tycka att 5000 kronor kanske är i lägsta laget. Med rätt marknadsföring och samarbete med den tillsynes obefintliga turistverksamheten på orten, skulle det med enkla grepp kunna bli något verkligen tilldragande att hyra ut.

One thought on “Finska Bastun Vid Tolven

  1. hej, Tuula.

    ei ole paljon infar matiota bastu saunasta. mitä se mutten maksaa vuorokausi. vuokrata kokonan. onko siellä sähköt, onko mitään mahdollista jotain akeittää ( ruokaa ).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *