Hoforsbo Döms Till Fängelse För Våldtäkt Av Trettonåring

Ni kanske minns artiklarna om Hoforsmannen som anklagats för våldtäkt av en 13-årig flicka på ett hotell i Falun. Nu kan Arbetarbladet rapportera att domen fallit i Tingsrätten och straffet meddelas bli 2 års fängelse och 85 000 kronor i skadestånd till flickan.

41-åringen medger att han haft sex med flickan men påstår att han inte visste att hon var under 15 år gammal. Han hävdar att hon ljög om sin ålder.

I lagens mening räknas det alltid som våldtäkt när en person haft samlag eller en jämförlig sexuell handling med ett barn som inte fyllt femton år. Men för en fällande dom krävs skälig anledning att anta att flickan var under femton år vid tillfället. 

Och det anser Falu tingsrätt att 41-åringen borde ha insett med tanke på hon uttryckte sig på ett omoget sätt i kombination med ett telefonsamtal strax innan brottet som bekräftar att 41-åringen visste att hon var minderårig.

Tingsrätten resonerade också om rubriceringen sexuellt utnyttjande av barn var aktuell, vilket skulle kräva exempelvis en frivillighet från flickan och en kärleksrelation. Men det gjorde det inte i det här fallet, menar tingsrätten.

Vector illustration of a man lock up in prison

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *