Det Mytenomspunna Nappträdet

Det trevliga med dessa större helger är att människor reser långa sträckor för att besöka vänner och familj. För min egen del så anlände delar av familjen som är bosatt längst i söder av Sverige för en påskvistelse i ”fjälltrakterna”. Det kommer att bli ett minnesvärt besök, inte minst för min minsta brorsdotters skull. Jag vet inte hur många av er som känner till detta, men strax invid vägen när man åker västerut från Falun mot Rättvikshållet så finns det ett märkligt fenomen. Ett nappträd.

Nappträdet

 

Förr eller senare så blir man för gammal för att ha en napp i munnen och då kan man åka till det här trädet som hundratals, kanske tusentals barn gjort tidigare och säga adjö till en av de käraste ägodelarna man haft under sin barndom. Att dessutom åka hela vägen från Malmö till Dalarna för att hänga upp sin napp tåls att begrundas en stund.

5 thoughts on “Det Mytenomspunna Nappträdet

  1. När du lämnar Falun från Lugnetleden/Rondellen och åker mot Rättvik så passerar du två broar efter några hundra meter. Vid första avfarten mot Lövhyddan svänger du vänster och tvärnitar och tittar dig omkring så kommer du se det tydligt 😀

  2. Nappträdet borde kultur skyddas som en nationel skatt!

    Nappar är av plast så de kommer att finnas där i flera hundra år, förvisso kommer det att se ut som ett berg av nappar med en vissen tall stock som sticker ut inom den tiden men gullighets faktorn har ändock överhanden! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *