Kugghjulen I Rätt Läge

Ibland funderar jag på att föra någon form av diagram över när idéer tidsmässigt uppstår. Tidpunkt på dygnet, men även utdraget över en tremånadersperiod för att se om det ens är någon idé att försöka tänka till vissa dagar. Alla människor är ju mer eller mindre kreativa och även de allra kreativaste har ju sina toppar och dalar. Det märker man inte minst när man arbetar med texter för olika projekt. Vissa dagar presterar man oerhört bra och mycket, andra får man vara glad om det ens fastnar något på papper. Med någon form av diagram så kanske man redan på morgonen kunde se att det kommer att bli en usel dag och istället ägna sig åt annan aktivitet. En tanke god som annan putslustigt uttryckt.

 

Denna morgon så vaknar jag och kan nästan höra hur samtliga kugghjul går i rätt läge. Jag hade svårt att somna igår för det var något som låg och hackade. När jag slår upp ögonen så säger det bara klick och där har vi det.

Kugghjul

Skyndar mig upp och river åt mig en bit papper och börjar anteckna och snart är pappret fullt av små tecken som i vanliga fall kallas bokstäver men i mitt fall fortfarande ser ut som en massa kludd. Handskriften är nämligen lite märklig och trots att min lärare slet sitt hår och gav mig bokstavsbok efter bokstavsbok så var det oerhört svårt att få mig att skriva inom ramarna nämligen. I efterhand så förstår jag ju att det redan då visade sig att jag inte har några problem att både tänka och skriva på annat sätt än vad man hade tänkt sig från dåtidens skolväsende. På gott och ont kanske.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *