Europas Häftigaste Retrodisco I Avesta

Vi skall väl vara ärliga och säga att Hofors inte är hela världen, vi är ju ganska beroende av att förorter till Hofors, som Avesta med flera också är levande. Men på temat med smått galna ideér som ishotell i Jukkasjärvi så läser jag med stort intresse om en annan entreprenör i just Avestatrakten som bygger om en ladugård till vad han hoppas skall bli ”Euroas häftigaste retrodisco”.

Per Eriksson bygger ”Europas häftigaste retrodisco” i Torp utanför Avesta.

– Jag vet att det är en vild chansning, men jag tror det kommer funka.

I en annan del av samma byggnad ska det bli festsal med dansgolv och konsertscen där Mikael Rickfors, Doug Seegers och Barbados tar sig ton.

Premiären sker den 13 juni med dansbandet Scotts.

Han kallar det nöjesställe. Inte så originellt medger han, men har svårt att hitta en lämplig beskrivning på verksamheten han ämnar bedriva i den 1 200 kvadratmeter stora gamla ladan invid riksväg 70 strax söder om Avesta.

– Området heter i alla fall Torp och vi kommer att köra både dans, disco, konserter och pubkvällar, säger ägaren Per Eriksson.

Han köpte den 40 hektar stora fastigheten längs Dalälvens strand i september 2014 och började genast bygga sitt ”nöjespalats”.

– Då var det en fallfärdig ladugård på 800 kvadratmeter som jag byggt ut för att få plats med toaletter och kök.

Disco

Hemsidan Torp.club

4 thoughts on “Europas Häftigaste Retrodisco I Avesta

 1. Absolut, Hofors förorter måste hållas levande och ett disko uti busken är ju helt rätt! Äkta framåtanda! hoppas de kör annat än bara Bony M ,
  lite James Brown ,Sex machine och annat vore ju skojt!

  Nu är problemet att detta disko ligger mitt i värsta bonnaläpps fylle raggar bils spritbältet och de kommer att avkräva Eddie Meduza kvällar och mot sådant omoraliskt snusk måste vi hålla stånd vi rätttrogna! 🙂

  I Norberg kör de elektro-techno-synth etc sedan många år tillbaka
  i gamla gruv lave byggnaden!

 2. Mycket kultur i gruvan överlag vill jag minnas. Uteliv i Hofors är annars en utopi. Jag tror de flesta säger att det dog ut med branden på Rex.

 3. Största kruxet med Hofors kommun är att det sitter rena dårar i fullmäktige.
  För att inte säga kriminella, efterblivna skitsnackare som inte ser sina egna fel men spyr galla över alla som förklarar hur man beter sig.
  Du är första klassens lögnare och förtalare och det vet tillräckligt många nu för att du ska få problem.

  Radera all infantil skit du skrivit om andra, senast inom en vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *