Hofors Från Ovan

Igår kväll gjorde jag en liten utflykt och tittade på valda delar av Gästrikeleden. Jag har nämligen blivit mer och mer nyfiken på att ta en promenix längs hela leden. Det är ju en liten nätt vandring på nästan 27 mil, så det kräver nog sina förberedelser.

Gästrikeleden

 

Som ni vet var det inga glada miner efter Enduro-SM i Hofors där leden delvis blev sönderkörd. Nu är jag av den åsikten att även motorsport skall vara en del av det rika idrottsliv som vi kan erbjuda här i Hofors och bokstavligen som ett brev på posten, fast i mejl så kom en lösning som kanske kan medföra att vi både kan ha motorcyklar och vandrare i skogen. Läs här:

Dra om leden över Tolvberget ned till Garaget vid Hubobanan och sedan efter Bruksvägen till Lugneån och till Hoforshallen.
Gör nuvarande till en bana för årliga tävlingar för Enduro som SM.”

Det är väl ett mycket bra förslag tycker jag. För övrigt så är kanske en av de vackraste vyerna man kan se längs den del av Gästrikeleden som passerar Hofors, den från Fjällberget och IK Sports fjällstuga.

Fjällvy

Det slog mig att vi lever nästan som i en dalgång vilket jag aldrig tänkt tanken på. Just vyn där uppe kunde justeras genom att kapa ner ett par träd till så att man såg betydligt mer. Makalöst vackert.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *