Svampsäsongen Igång

Egentligen hittade jag kantareller redan i juni, små men gula. Den senaste tidens regn har dock medfört att det fullständigt väller ut svamp i våra skogar och hösten är ju faktiskt den riktiga säsongen för att plocka svamp. Lite som kräftorna, även om man får fiska i stort sett året runt så hör det till traditionerna att man gör det under några veckor på hösten.

Skogsguld

Att plocka svamp är lite som att fiska på land. Det krävs tålamod, ett par skarpa ögon och ganska mycket tur att befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle. Just runt Hofors finns det riktigt fina platser och jag tror nästan varje svampplockare har sin egen hemliga guldgruva. Mitt eget är en plats senare på hösten när trattkantarellerna kommer upp i drivor. Varje år plockas otroliga mängder som senare får pigga upp måltiderna under vinterhalvåret.

One thought on “Svampsäsongen Igång

  1. Varje år, tja förutom den heta sommaren förra året har det vällt ut svamp överallt! I drivor, i lass, ja stora som lastbilsflak, som jaaa vet inte vad, tonnvis! och blåbär finns det hela berg av , svarta röda vinbär, bananer, meloner 5kr kilo, mango, ja allt hittar man på ICA endast 10:99kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *