Samhällsbyggnadsnämnd Blir Av

Det hade kallats till ett extra sammanträde för kommunfullmäktige under gårdagen. Det hela utspelades i Torsåker, och visst kunde man ana en viss spänning blandad med uppgivenhet i luften. Det enda ärendet gällde som jag berättat om tidigare, beslutet om att ingå i en gemensam samhällsbyggnadsnämnd tillsammans med Ockelbo och Sandviken. Först upp i talarstolen var Hoforspartiets ordförande Anne Persson som radade upp många skäl till att detta beslut var både förhastat och inte till fullo igenomtänkt. Hon efterlyste bland annat konsekvensbeskrivning, kostnadsanalys och pekade ut små som stora brister i det material som låg till grund för att fatta ett sådant viktigt beslut. Alf Persson från Moderaterna underströk ungefär samma saker, men lyfte även fram det faktum att remissvaren från Entré Hofors och Hoforshus inte framstod så positivt som man velat göra gällande från kommunchefens håll. Ziita Eriksson. även hon från Moderaterna var tredje talare upp, och hon lyfte fram problematiken med att Hofors aldrig tilldelas några placeringar av gemensamma funktioner.

 

Majoriteten replikerade genom Marie-Louise Dangardt, som förvisso hade sina poänger men istället för att svara på vad man faktiskt efterfrågade, talade i stort om hur man istället skulle arbeta inom länet och sina partier i större organsiation. Det fick Ziita Eriksson att begära replik och istället lyfta fram att vi i Hofors kommun borde lägga partibeteckningar åt sidan och faktiskt fokusera på vad som sker i just vår egen kommun. Arne Evertsson från Folkpartiet påpekade att alla företagare och intressenter inte alls var så förtjusta i att förlora den lokala byggnadsnämnden, som majoriteten ville göra gällande och även Sverigedemokraternas Ion Paris yrkade avslag. Ett majoritetsbeslut är ett majoritetsbeslut, och således fick man till slut igenom sin vilja att avyttra den lokala nämnden och ingå i den gemensamma nämnden. Vem som hade rätt i frågan kommer vi att få svar på något senare. Bror Sundin som numera inte företräder Folkhemmet Hofors/Torsåker utan agerar politisk vilde sammanfattade det hela så här:

-Det var inte bättre förr, och det kommer att bli sämre nu!

Moderaterna kommenterade gårdagen så här på sin Facebooksida:

Moderaterna

 

6 thoughts on “Samhällsbyggnadsnämnd Blir Av

 1. Ledsen?? JA! Besviken på majoritetspolitikerna som inte tror på något här i Hofors. Vi lövar av det tidigare vackra trädet, vi skapar försämrad service för företag och människor. Nu har vi flyttat vatten, renhållning, telefonväxel, överförmyndare, räddningstjänst, gymnasieskola och nu senast Byggkontoret. Vad händer nästa vecka när skolan börjar och det fattas lärare? Ska vi då sätta ungdomarna på bussen till skolor på större orter?

  Nej nu måste vi politiker samarbeta bättre och se till att våra 9500 invånare får god samhällsservice och framtidstro. Då blir våra invånare goda ambassadörer för Hofors/Torsåker och människor i bristyrken väljer Hofors.

 2. Trevligt inlägg som du bifogat med jämförelsen av den nuvarande kommunledningen som roderlösa på väg mot en grundstötning, men det är ju så här att ett lättare skepp att styra tror jag inte finns för dom grund som finns att undvika är väldigt förutsägbara man vet var dom är och vad dom vill det gäller dom som alltid funnits men det dyker då och då upp nya grynnor och grund typ den ö i gammelstilla som dyker upp ibland och efter ett tag när nyhetens behag lagt sig sjunker tillbaka till den eviga vilan. Sug på den du.

 3. Som jag sagt tidigare så hoppas jag det innerligaste att Ovako slår igen med buller och bång! Så att sosseriet går om kull, det gör väll iofersig Spar Arne med då men han har stålar så att han klarar sig
  den krämaren.

  Värre blir det för arbetar arbetarna, sosse packet, horder av tjocka feta Ovako sossar med betong häck och betong mentalitet som får nu stå med kepps i hand och skrapa foten mot den hårda sosse betongen utanför Socialtjänsten som ochså den styrd av sosseriet.

  Tycker det låter som en fin grand finale på epoken Hofors!
  Såsom Petre konkade 1898 så skall ochså Hofros konka!

  Med vänligaste hälsningar från Storvik!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *