Arbetssamt Fiske På Hyen

Det har väl inte gått sådär bejublande bra med fisket i ”hemmasjön” vare sig i år eller förra året, och kanske även året före det. Därför var jag kanske inte svårövertygad när fiskekamraten kontaktade mig och frågade om vi skulle testa något annat. Jag har förvisso varit på Hyen ett antal gånger, men det är en mycket outforskad sjö för min del. Den har andra djup än vad vi är vana med, vanligen 3 och kanske som mest 6-9 meter på ett enstaka ställe.

Hyenkarta

Hyen har en annan potential och dessutom sägs den vara berikad med ädelfisk även om jag inte själv sett till mer än flytande döda exemplar vid en isättning. Nåväl vi begav oss rakt ut och hamnade bakom en ö där det sades kunna vara hyggligt för abborrfiske. Efter lite manövrar fram och tillbaka hittade vi en plats som indikerade att det fanns gott om fisk.

Hyen1

Det var det inte så efter någon timme blev det ännu en förflyttning och en fin plats i sjunkande sol. Där började det nappa även om det inte var rekordsfiskar. Eftersom det blir mörkt tidigare på kvällarna nu så bestämde vi oss för att trolla tillbaka till iläggningsplatsen. Nu befann vi oss ungefär mitt på Hyen när motorn plötsligt strejkade. Vi tittade mot land och insåg att dels skulle vi inte hinna iland innan det var becksvart och det skulle krävas en rejäl träningsomgång vid årorna, antagligen i skift. Fiskekamraten som dessutom skulle arbeta nattskiftet kände nog stressen komma smygande. Inte en chans att han skulle hinna in i tid. Efter drygt halva sträckan lyckades han mirakulöst få fart på motorn igen och den tog oss en betydande bit mot land innan den lade av igen. Den stora behållningen av gårdagens fiske var antagligen vyerna när vi försökte hanka oss in mot land igen.

Hyen

Det blir nog mer försök på Hyen, inte minst för att fisketillsynen behövs skärpas till där ordentligt. Mer trevliga fiskenyheter väntas på lördag. Följ Hofors Fiskevårdsområdes Facebooksida för uppdateringar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *