Uppfinningsrikedom I Hofors

Härom dagen skröt jag om vilket fantastiskt minne jag har, igår fick jag en påminelse att jag kanske är mer disträ än vad jag tror. En mejlavsändare tyckte jag skulle lyfta fram en artikel som publicerades i veckan i Arbetarbladet. Jag delade den på en annan sida men glömde naturligtvis att posta den även här.

Arbetarbladet – Leifs uppfinning gör däckbytet lättare:

Uppfinningen ser både enkel och självklar ut när man ser den. Men så vitt uppfinnaren Leif Nordström vet finns det inget liknande hjälpmedel för den som vill byta däck själv men har svårt att orka lyfta däcket på plats. Med hans uppfinning lägger man däcket på hållaren, justerar höjden med domkraften och skjuter in den på plats.

– En natt vaknade jag och kom på det. Då åkte jag och köpte en domkraft och gjorde om den, säger han.”

Jag blir naturligtvis nyfiken på att veta mer om företaget Lepro AB som jag inte hört talas om tidigare, men sökning på nätet ger ingen hemsida eller ytterligare information mer än att namnet förekommit i ett protokoll från ett styrelsemöte på Entré Hofors. Helt klart bör företaget även profilera sig på nätet omman vill öka kundkretsen.

Rättelse:

Det fanns en hemsida också: Lebro AB

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *